ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Аудиторія 3-1, 3-2, 3-3 корпусу №3 ХДАЕУ

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Рік заснування кафедри – 2019 р.


Призначення кафедри

Кафедра забезпечує ефективне вирішення освітніх, організаційно-методичних, науково-дослідних задач з підготовки кваліфікованих фахівців, компетентних у готельно-ресторанному та туристичному бізнесі, здатних до системного аналізу світових соціально-економічних процесів.

Склад кафедри

Професори: Грановська В.Г.
Доценти: 
Нікітенко К.С., Бойко В.О., Круковська О.В., Дуб В.В., Середа Н.М., Коваленко М.О.
Старший викладач: Дуга В.О.
Старший лаборант: Іванова Т.С.

Склад викладачів та співробітників кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Нікітенко Катерина Сергіївна – завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, кандидат економічних наук

Кількість наукових та навчально-методичних праць –понад 80 публікацій, з них – 64 наукових та 14 - навчально-методичного характеру, у тому числі наукові праці, опубліковані у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях: 27 - у фахових виданнях, 2 включено до наукометричної бази Scopus та Web of Science, 5 – монографій, 1 – свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір.

Тематика НДР:«Державне регулювання підприємств сфери обслуговування».

Викладає дисципліни: «Іміджеологія та бренд-менеджмент у готельно-ресторанній справі та туризмі», «Паблік рилейшнз у готельно-ресторанному бізнесі та туризмі», «Ділові комунікації та протокольні заходи у Готельно-ресторанному бізнесі», «Стратегічне управління готельними, ресторанними та рекреаційними закладами» 

Профіль Google Scholar: Катерина Нікітенко

ORCID0000-0001-8423-5605

Ідентифікатор автора Scopus: 57219164426

E-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Грановська Вікторія Григорівна - доктор економічних наук, професор.

Кількість наукових і навчально-методичних праць – понад 190

Тематика НДР: «Конкурентоспроможність підприємств сфери обслуговування»

Викладає дисципліни: «Конкурентоспроможність підприємств сектору ГР послуг», «Управління проектами», «Проєктний аналіз»

Профіль GoogleScholar: Грановська Вікторія

Ідентифікатор ORCID: 0000-0003-0348-9692

Ідентифікатор автора Scopus: 57216872826

Ідентифікатор автора WebofScience: Viktoriia Hranovska

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Бойко Вікторія Олександрівна - кандидат економічних наук, доцент

Кількість наукових і навчально-методичних праць - понад 120, із них: 7 статті у наукових журналах, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus; 23– фахових виданнях; 5 статей у зарубіжних журналах; 10 розділів колективних монографій, із них 4 зарубіжні; 10 – свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір; 65 матеріали та тези науково-практичних конференцій.

Тематика НДР: «Діагностика бізнес середовища та конкурентоспроможність сфери туристичного бізнесу»

Викладає дисципліни: «Економіка ГРБ і туризму», «Маркетинг ГРБ і туризму», «Бізнес-планування в ГРБ», «Міжнародні економічні відносини», «Управління проєктами та змінами»

Профіль Google Scholar: Бойко Вікторія

Ідентифікатор автора Scopus:  57201252253

Ідентифікатор автора WebofScience: viktoriia-boiko

Ідентифікатор ORCID : 0000-0002-8032-5731

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Круковська Олена Володимирівна - кандидат економічних наук, доцент

Кількість наукових і навчально-методичних праць - понад 70, із них: 3 статті у наукових журналах, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus; 18– фахових виданнях; 5 статей у зарубіжних журналах; 6 розділів колективних монографій, із них 1 зарубіжна; 42 матеріали та тези науково-практичних конференцій.

Тематика НДР: «Розвиток та підвищення ефективності ветеринарного обслуговування у тваринництві»


Викладає дисципліни: «Міжнародні системи управління якістю послуг у ГРБ та туризмі», «Захист прав споживачів», «Менеджмент готельно – ресторанного бізнесу  і туризму», «Логістичне забезпечення ГРБ»

Профіль Google Scholar: Олена Круковська

Ідентифікатор ORCID: 0000-0003-1531-8057

Ідентифікатор автора Scopus:  57211334995

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дуб Володимир Васильович – кандидат технічних наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – понад 200, із них 45 – у фахових виданнях; 8 патентів на винаходи та корисні моделі; 3 монографії; 6 – підручників та навчальних посібників з грифом МОіН України.

Тематика НДР:«Вдосконалення процесів переробки харчової сировини на підприємствах ресторанного господарства».

Викладає дисципліни: «Культура готельно-ресторанної справи та туристичного бізнесу», «Лікувально-оздоровчий туризм», «Сільський (зелений) туризм», «Устаткування закладів ГРБ»

Профіль Google Scholar: Володимир Васильович Дуб

Ідентифікатор ORCID: 0000-0002-2078-4426

Ідентифікатор автора Scopus:  57221327426

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Середа Наталія Миколаївна – кандидат економічних наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – видано понад 111 одноосібних наукових публікацій, як в Україні, так й закордонних, є автором 4 колективних монографій,  статті 4 WoS у та 1 Scopus. Розроблено та видано 26 навчально-методичних комплексів. Одноосібно розроблено 6 робіт та отримано свідоцтва про реєстрація авторського права на твір.

Тематика НДР: «Стратегічне та маркетингове управління на підприємствах туристичної індустрії»

Викладає дисципліни: «Інновації ресторанного та туристичного бізнесу», «Логістика в індустрії гостинності», «Стратегічне управління», «Логістика», «Брендинг»

Профіль Google Scholar: Наталія Середа

Ідентифікатор ORCID: 0000-0002-5639-0795

Ідентифікатор автора WebofScience: Nataliia Sereda

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Коваленко Надія Олегівна – кандидат педагогічних наук, доцент

Кількість наукових і навчально-методичних праць – понад 135, із них: 3 статті у наукових журналах, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus; 25 – фахових виданнях; 22 статті у зарубіжних журналах; 7 розділів колективних монографій, із них 2 зарубіжні; 6 – свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір; 54 матеріали та тези науково-практичних конференцій.

Тематика НДР: «Бізнес-аналітика та проектний менеджмент на підприємствах туристичної індустрії»

Викладає дисципліни: «Бізнес менеджмент», «Менеджмент бізнес процесів», «Бізнес-стратегії та маркетингові рішення», «Менеджмент проектами та персоналом», «HR-менеджмент готелів і ресторанів», «Бізнес-аналітика», «Менеджмент організацій», «Управління проектами».

Профіль GoogleScholar: Коваленко Надія

Ідентифікатор автора Scopus: 56529110300

Ідентифікатор автора WebofScience: nadiia-kovalenko

Ідентифікатор ORCID :  0000-0002-1651-9750

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дуга Вікторія Олександрівна – старший викладач.

Кількість наукових робіт та науково-методичних праць – 47.

Тематика НДР: «Розвиток та ефективність агротуризму як форми підприємницької діяльності».

Викладає дисципліни: «Вступ до фаху», «Сервісологія», «Основи індустрії гостинності та туризму», «Барна справа», «Ділові комунікації та протокольні заходи в готельно-ресторанній справі»

Профіль Google Scholar: Дуга Вікторія

Ідентифікатор ORCID :  0000-0002-4404-4350

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Іванова Тетяна Сергіївна - лаборант

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

   

Основні навчальні дисципліни кафедри

Вступ до фаху, Паблік релейшнз у ГРБ та туризмі, Менеджмент ГРБ і туризму, Етикет в ГР і Т бізнесі, Організація і технології ГРС, Іміджиологія та бренд-менеджмент у ГРС та туризмі, Конкурентоспроможність підприємств сектору ГР послуг, Основи екскурсійної справи, Барна справа, Туристичне країнознавство, Маркетинг в ГРБ і туризмі, Лікувально-оздоровчий туризм, Бізнес аналітика в ГРБ, Економіка ГРБ і туризму, Устаткування закладів ГРБ, Рекреалогія і організація санаторно-курортної справи, Сервісологія, Міжнародні системи управління якістю послуг ГРБ, Основи індустрії гостинності, Стандартизація і сертифікація у сфері послуг, Захист прав споживачів, Логістічне забезпечення ГРБ

Нагороди кафедри

Грановська В.Г. - Грамота Верховної Ради України

Дуб В.В. – Нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти»; Нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення»

Дуга В.О. – Почесна грамота Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації

Історична довідка кафедри

Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здійснює підготовку здобувачів вищої освіти бакалаврського освітньо-кваліфікаційного рівня акредитації спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм». Викладання основних навчальних дисциплін на кафедрі здійснюється за допомогою сучасних технічних засобів, використанням інтерактивних технологій, що дозволяє підвищити ефективність навчання.

Наукова робота викладачів кафедри інтегрована в систему наукової діяльності факультету та університету. Тематика наукової діяльності охоплює аналіз сучасного стану і прогнозування результатів функціонування туристичної сфери України, оцінювання інституційних, інноваційних та інвестиційних засад конкурентоспроможного соціально-економічного розвитку підприємств туристичної сфери, вивченню зарубіжного досвіду розвитку та державного регулювання підприємництва.

До наукової діяльності долучаються студенти та учні шкіл міста та області. На кафедрі працює науковий студентський гурток «Індустрія гостинності південного регіону», проводяться студентські науково-практичні конференції.

Один із напрямів роботи кафедри є організація та проведення Школи економіки для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл міста Херсона та області. Школа економіки сприяє формуванню економічного світогляду учнів, розвитку лідерських здібностей, професійно орієнтує учнів і сприяє створенню позитивного іміджу факультету та університету.

Дорадча діяльність кафедри

Кафедра активно допомагає керівництву в налагодженні міжнародних зв’язків університету. Науково-педагогічні працівники кафедри перекладають ділові папери, проекти угод співпраці, меморандумів. У межах програм запрошення іноземних спеціалістів здійснюється усний переклад лекцій вузькогалузевої тематики та бесід на зустрічах зі студентами і викладачами університету.

Науково-дослідна робота 

Стратегічні напрями соціально-економічного розвитку аграрного сектору економіки України.

Науково та навчально-методичне забезпечення кафедри 

Навчальні посібники

  1. Грановська В.Г., Крикунова В.М., Словник – довідник: туризм і природно-рекреаційний потенціал. Науково-методичне видання. Херсон, Вид-во ПП «ЛТ-Офіс», 2019.–192 с.
  2. Навчально-методичний посібник для лабораторних практикумів студентів біолого-технологічного факультету спеціальності «Харчові технології», – Херсон : РВВ, 2017. – 60 с.
  3. Навчально-методичний посібник для самостійної роботи студентів біолого-технологічного факультету спеціальності «Харчові технології»,– Херсон : РВВ, 2017. – 60 с.
  4. Інжиніринг у ресторанному господарстві : навч. посібник / В.В. Дуб, О.Г. Терешкін, Д.В. Горелков. – Х.: «Друкарня Мадрид», 2017. – 176 с.
  5. Економіка туризму: навчальний посібник / [В.Г. Грановська, В.М. Крикунова, О. В.О. Бойко, В.О. Дуга]. – Херсон: Олді плюс, 2020. – 316 с.
  6. Цифрова економіка. Криптовалюти: навчальний посібник / Ю.Є. Кирилов, В.Г. Грановська, В.М. Крикунова, Г.В. Жосан, В.О. Бойко; ДВНЗ «ХДАУ». – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. – 228 с.

Монографії

  1. Boiko Viktoriia. Glamping as a promising niche in tourism and hotel business. Global aspects of national economy development in the conditions of transformational changes: collective monograph / L. O. Aleschenko, O. V. Averchev, V. O. Boiko, S. Yu. Bolila, L. V. Borovik, O. V. Cheremisin etc. – Lviv-Toruń : Liha-Pres, 2021. Р. 44-60.
  2. Boiko V. International business as a form of international economic relations. Интеллектуальное развитие человечества в современных условиях: экономика, история. Книга 19. Часть 2: серия монографий / [авт.кол. : В.С. Петренко, Н.И. Романюк, В.А. Бойко, А.С. Карнаушенко, С.А. Попова и др.]. – Одесса: КУПРИЕНКО СВ, 2021. С. 48-64.
  1. Бойко В. О. Історія розвитку та сучасні тенденції круїзного туризму як перспективного сегменту індустрії гостинності. Prospects for the development of the tourism and hospitality industry in Ukraine based on the experience of the European Union : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023. Р. 2-25.
  2. Середа Н.М. Сучасна організація збутової політики в системі маркетингу підприємства. Сучасне суспільство: Монографія, Харків: СГ НТМ «Новий курс», 2022. С. 268-275. с. https://www.newroute.org.ua/wp-content/uploads/2022/11/8.pdf
  1. Дуб В.В. Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії [Текст] : колективна монографія / за заг. ред. Г.В. Дейниченка (М.І.Беляєв, О.І.Черевко, В.М. Михайлов, Г.В. Дейниченко, Д.В. Горелков, В.В. Гузенко, Д.В. Дмитревський, В.В. Дуб, З.О. Мазняк, А.В. Погребняк, К.О. Самойчук, В.М. Червоний) . Харків : Факт, 2019. 276 с.
  2. Круковська О.В. Обліковий аспект обчислення собівартості готової продукції в діяльності сільськогосподарських підприємств «Стратегічні напрями соціально-економічного розвитку аграрного сектору економіки України» ». - Херсон: Айлант, 2017.
  3. Круковська О.В. Методичні засади обліку та контролю й ревізії розрахунків із загальнообов’язкового державного соціального страхування. Теорія та методологія обліку, оподаткування, аудиту та аналізу в системі інформаційного забезпечення управління суб’єктами господарювання: [колективна монографія] / за заг. ред. д.е.н., проф. О.А. Сарапіної. ХНТУ. -Херсон: Книжкове видавництво ПП Вишемирський В.С. 2018. С. 37-45.
  4. Круковська О.В. Коваль С.В. Удосконалення політики підприємств щодо методів обліку і контролю розрахунків. Наукові та прикладні аспекти удосконалення бухгалтерського обліку, економічного контролю та системи оподаткування: [колективна монографія]/за заг. ред. В.Я. Плаксієнка. Полтава: ПП «Астрая». 2018. С.122-133.
  5. Круковська О.В. Суть і місце внутрішньогосподарського контролю та її елементів. Сучасний стан та пріоритети розвитку системи обліку, оподаткування й аналізу виробничо-економічної діяльності суб’єктів господарювання агропромислового сектору економіки: [колективна монографія] / за заг. ред. Л.О. Мармуль. Херсон: Айлан. 2018. С. 79-93.
  6. Круковська О.В. Обліково-аналітичне забезпечення й оподаткування розвитку суб’єктів агробізнесу та сільських територій: [колективна монографія]  Поетапне реформування та удосконалення Податкової системи України /за заг. ред. Л.О. Мармуль. – Херсон: Айлант,2019. с. 32-39.
  7. Круковська О. В.Organization of accounting and control of equity in agricultural enterprises. Scientific approaches to modernizing the economic system: vector of development: collective monograph / V. O. Boiko, N. I. Verkhoglyadova, O. M. Volska, V. H. Hranovska. Lviv-Toruń : Liha-Pres, 2020. рр 172-189.
  8. Круковська О.В. Теоретичні та організаційні основи податкового контролю в Україні: [колективна монографія]  Теорія, методологія і практика обліку, оподаткування й аналізу виробничо-економічної діяльності суб’єктів агробізнесу та сільських територій: нові реалії та перспективи в умовах інтеграційних процесів /за заг. ред. Л.О. Мармуль. – Херсон: Айлант 2020. с. 148-161.
  9. Круковська О.В. Нові підходи до класифікації та оцінки основних засобів у практиці обліку аграрних підприємств: [колективна монографія] Пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку України ТОВ «Бердянський університет менеджменту і бізнесу» Київ Талком 2020,с.55-64.

Статті у виданнях, що індексуються у Web of Science і Scopus

  1. Yurii Y. Kyrylov, Viktoriia Hr. Hranovska, Oleksandr S. Prystеmskyi, Viktoriia M. Krykunova, Alina Zh. Sakun.  The imperatives of the development of the tourist services market in spatial polarization of the regional tourist system. GeoJournal of Tourism and Geosites. 2020. Vol. 29, No. 2, P.565-582 http://gtg.webhost.uoradea.ro/PDF/GTG-2-2020/gtg.29215-490.pdf
  2. Viktoriia Hranovska, Oleksandra Nenko Methodology of Environmental Competence Formation in Tourism Business Management,  International Journal of Management International Journal of Management Volume 11, Issue 06, June 2020, pp. 801-811.  http://www.iaeme.com/IJM/issues.asp?JType=IJM&VType=11&IType=6
  3. Kyrylov, Y., Thompson, S. R., Hranovska, V.  Krykunova V., (2018). THE WORLD TRENDS OF ORGANIC PRODUCTION AND CONSUMPTION. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development, 40(4), 514–530. Retrieved from https://ejournals.vdu.lt/index.php/mtsrbid/article/view/198
  4. Yurii Y. Kyrylov, Viktoriia H. Hranovska, Iryna V. Kolokolchykova, Alina G. Sakun, Kateryna S. Nikitenko. Regional Diversification of Rural Territories with Limited Spatial Location of Green Tourism Objects. Journal of Environmental Accounting and Management 8(4) (2020) 351-363 Retrieved from: https://www.lhscientificpublishing.com/journals/JEAM-Download.aspx
  5. Kyrylov, Yu., Hranovska, V., Krykunova, V., Krukovska, O., & Aleshchenko, L. (2022). Determinants of the strategy of tourism business development in the regional economic and social destination. GeoJournal of Tourism and Geosites, 42(2spl), 636–646. https://doi.org/10.30892/gtg.422spl01-872
  6. Hranovska, V.H., Krykunova, V.M., Morozova, O.S., Katsemir, Y.V., & Voloshchuk, v.v. (2021). determinants of the development of hotel and restaurant enterprises of ukraine in the intersectoral industry of services. geojournal of Tourism and Geosites, 35(2), 537–547.
  7. Boiko, V ; Liubynskyi, O ; Strikha, L ; Zarakhovskyi, OY  ; Neilenko, S.  Development of Culinary Tourism in European Countries.  international journal of computer science and network security. vol.21. No.4. РР. 167-177. http://paper.ijcsns.org/07_book/202104/20210421.pdf http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6607
  8. Boiko, V., Kwilinski, A., Misiuk, M., Boiko, L. Competitive advantages of wholesale markets of agricultural products as a type of entrepreneurial activity: The experience of Ukraine and Poland. Economic Annals-XXI, 2019, 175(1-2), Р. 68–72.
  9. Boiko, V.O. and Boiko, L.O. (2022) Problems and prospects for innovation-driven development of the tourism industry in Ukraine. Science and Innovation. 18 (5). P. 26-37.
  10. Romanenko, Y.O., Boiko, V.O., Shevchuk, S.M., Barabanova, V.V., Karpinska, N.V. Rural development by stimulating agro-tourism activities. International Journal of Management, 2020, 11(4), Р. 605–613.
  11. Kyrylov, Y.; Hranovska, V.; Boiko, V.; Kwilinski, A.; Boiko, L. International Tourism Development in the Context of Increasing Globalization Risks: On the Example of Ukraine’s Integration into the Global Tourism Industry. J. Risk Financial Manag. 2020, 13, 303. https://doi.org/10.3390/jrfm13120303
  12. V. Paziuk, V. Dub, O. Tereshkin, A. Zahorulko, I. Lebedynets, D. Pankov, A. Hotvianska Improvement of the robot of the drum dryer with justification of low temperature mode parameters // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2020, No 5/8 (107), Рр. 24-30. (Збірник включено до НМБД: Scopus; CrossRef; American Chemical Society; EBSCO. Applied Science & Technology Source; EBSCO. Computers & Applied Sciences Complete; Index Copernicus; MIAR; Ulrich’s Periodicals Directory; Bielefeld Academic Search Engine (BASE); WorldCat; CNKI; ResearchBib; Polska Bibliografia Naukowa; Directory of Open Access scholarly Resources; OpenAIRE; Open Academic Journals Index; Sherpa/Romeo)
  13. E. Krukovskaya, Marmul L.O. Institutional regulation and certification of activities of agrarian enterprises producing organic products in Ukraine. L.O. Marmul, Baltic Journal of Economic Studies. Vol. 4, No. 4. 2018, Index Copernicus, Directory of Open Access Journals, ESCI by Web of Science.  С.209-216.
  14. Круковська О.В., Мармуль Л.О. Social Investments as the Highest Manifestation of Implementation of Social Responsibility of the Companies of Agribisiness International Journal of Recent Technology and Engineering Volum. 8 Issue 3 September 16, Exploring Innovation. ISSN: 2277-3878(Online). Reg. No.: C/819981. Published By BEIESP. B Impact Factor: 5.92. Scopus Journal 2019, C. 7124 - 7132 September 16, 2019.
  15. Sereda N., Borutska Y., Manko A., Kozlovsky Y.,  Tkachenko T.Tourism industry in the European union countries. Ad Alta,  Journal Of Interdisciplinary Research. Issue 2, Special Issue XXII, (September, 2021) (11/02-XXII.) 148-154.
    1. https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/06/Manko-TOURISM-INDUSTRY-IN-THE-EUROPEAN-UNION-COUNTRIES-2021-stattya.pdf
  16. Sereda N., Milman L., Kozhukhar V., Poltoratska A., Burdak O.Application of foreign experience in the development of internet marketing in Ukraine Ad Alta,  Journal Of Interdisciplinary Research. Volume 12, issue 2, (19/02-2023.) 47-51.
    1. https://www.magnanimitas.cz/ADALTA/120231/papers/A_09.pdf
    2. https://doi.org/10.32782/1804-7890/1202  


Статті у фахових виданнях України

  1. Hranovska V.H. Geomarketing in the system of managing selling activities of agrarian enterprises / V.H. Hranovska // Економіка АПК. – 2017. – № 1. – С. 37 –    45 (включено до міжнародних наукометричних баз Index Copernicus, РІНЦ, EBSCO, Ulrich’s Periodicals Directory, AGRIS)
  2. Грановська В. Г. Механізми стимулювання розвитку підприємств органічного сектору: адаптація світового досвіду [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.economyandsociety.in.ua/journal-9/16-stati-9/871- granovska-v-g (включено до міжнародної науком. бази Index Copernicus).
  3. Грановська В. Г. Тенденції та перспективи розвитку органічного ринку в Україні / В. Г. Грановська // Економіка АПК. – 2017. – № 4. – С. 31 – 41 (включено до міжнародних наукометричних баз Index Copernicus, РІНЦ, EBSCO, Ulrich’s Periodicals Directory, AGRIS).
  4. Грановська В. Г. Агротехнопарки як інноваційний напрям конкурентоспроможного розвитку підприємств агарного сектору / Ю. Є. Кирилов, В. Г. Грановська // Економіка АПК. – 2017. – № 6 – С. 65 – 73 (особистий внесок автора: визначено основні компоненти інноваційної моделі конкурентоспроможного розвитку аграрних підприємств, розроблено механізм формування і розподілу продукту агротехнологічного парку) (включено до міжнародних наукометричних баз Index Copernicus, РІНЦ, EBSCO, Ulrich’s Periodicals Directory, AGRIS) .
  5. Дуб В.В., Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І. Дослідження дисперсних систем для створення полікомпонентних фаршевих мас // Зб. наук. пр. «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі». –  Харків: ХДУХТ, 2017. –  Вип. 2 (26) –  С. 77-85 (Збірник включено до НМБД: Index Copernicus, Google Scholar, Academic Resource Index (Research Bib), Info Base Index, Cite Factor, Scientific Indexing Services (SIS))
  6. Дуб В.В., Крамаренко Д.П. Дослідження впливу добавок гідробіонтів на властивості клейковини пшеничного борошна / Д.П. Крамаренко, В.В. Дуб // Науковий журнал «Технічні науки та технології». ЧНТУ: Чернігів – 2017. –  Вип. 2 (26) –  С. 77-85 –  № 4 (10) –  С. 195-202. (Стаття у фаховому виданні України, яке включено до міжнародних наукометричних баз: Index Copernicus, Google Scholar, ResearchBib, Uran, Bielefeld Academic Search Engine, WorldCat, CrossRef, Українська загальнодержавна реферативна база даних, РИНЦ)
  7. Грановська В.Г. Організаційні трансформації в аграрному секторі економіки України / В. Г. Грановська, В. М. Крикунова // Економіка АПК. – 2018. – № 3 – С. 63 – 74 (особистий внесок автора: висвітлено принципи функціонування альтернативних організаційних форм, оцінено переваги і ризики впровадження інноваційних форм організації виробництва в управління суб’єктами національного аграрного сектору з метою створення новітньої моделі конкурентоспроможного розвитку аграрних підприємств) (включено до міжнародних наукометричних баз Index Copernicus, РІНЦ, EBSCO, Ulrich’s Periodicals Directory, AGRIS).
  8. Кирилов Ю. Є. Чинники та стимули розвитку органічного сегменту аграрного виробництва в країнах  світу  /  Ю.  Є  Кирилов,  В.  Г.  Грановська,  В. М. Крикунова // Економіка АПК. – 2018. – № 7 – С. 16 – 27 (особистий внесок автора: оцінено стан органічного сегменту аграрного сектору економіки України та перспективи його розвитку з точки зору економічних, екологічних та соціальних переваг) (включено до міжнародних наукометричних баз Index Copernicus, РІНЦ, EBSCO, Ulrich’s Periodicals Directory, AGRIS).
  9. Дуб В.В., Пазюк В.М. Сучасний стан проблеми підвищення енергоефективності процесу сушіння насіння зернових культур / В.М. Пазюк, Ж.О. Петрова, В.В. Дуб // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр./ відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ, 2018. – Вип. 1(27). – С. 231-243. (Збірник включено до НМБД: Index Copernicus, Google Scholar, Academic Resource Index (Research Bib), Info Base Index, Cite Factor, Scientific Indexing Services (SIS))
  10. Hranovska V. Innovative alternative agricultural formations in Ukraine / Y. Kyrylov, V. Hranovska // Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. – Lithuania. – 2016. Vol. 38. No. 3: 239 – 251. (особистий внесок автора: досліджено перспективи розвитку малих форм організації виробництва та альтернативних утворень, що представлені аграрними об’єднаннями інтегрованого типу та формуваннями інноваційного спрямування, які на сьогодні не мають широкого розповсюдження на селі та у великотоварному виробництв, сформовано модель організації та управління підприємством, що адаптована до умов глобалізаційного середовища та стійка до його викликів) (журнал індексується у світових наукометричних базах даних і системах: Web of Science Core Collection DOI: 10. 15544/mts 2016.19).
  11. Kyrylov Y., Thompson S., Hranovska V., Krykynova V. The world trends of organic production and consumption / Y. Kyrylov, S. Thompson, V.Hranovska, V. Krykynova // Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. – Lithuania. – 2018. Vol. 40. №. 4: 514 – 530. (особистий внесок автора: досліджено стан та тенденції функціонування світового ринку органічної продукції, оцінено перспективи розвитку внутрішнього споживання продукції органічного сектору)  (журнал індексується у світових наукометричних базах даних і системах: Web of Science Core Collection, Index Copernicus, ESCI, Ulrich’s Periodicals Directory, Google Scholar).
  12. Грановська В.Г. Організаційні трансформації аграрного бізнесу в Україні / В.Г. Грановська, В.М. Крикунова // Економіка АПК. – 2018. – №3. – С. 63-74.
  13. Кирилов Ю.Є. Чинники та стимули розвитку органічного сегмента аграрного виробництва в країнах світу / Ю.Є. Кирилов, В.Г. Грановська, В.М. Крикунова // Економіка АПК. – 2018. – №7. – С. 16-26.
  14. Дуб В.В., Терешкін О.Г. Техніко-технологічні аспекти теплової обробки баклажанів = Technical and technological aspects of heat processing of eggplants / О.Г. Терешкін, Д.В. Горєлков, В.В. Дуб // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2020. – Вип. 1 (31). – С. 108-118. – Англ. (Збірник включено до НМБД: Index Copernicus, Google Scholar, Academic Resource Index (Research Bib), Info Base Index, Cite Factor, Scientific Indexing Services (SIS))
  15. Кирилов Ю.Є., Крикунова В.М., Жосан Г.В. Корпоративна соціальна відповідальність у системі підприємницької діяльності: трансформація підходів і напрямів оцінювання // Економічні інновації : Збірник наукових праць. 2019. Т. 21, Вип. 1(70). С. 51-62.
  16. Нікітенко К.С. «Роль електронної торгівлі в підвищення якості взаємодії держави, бізнесу та суспільства». Електронний журнал «Економіка та суспільство» Випуску № 24, 2021р.  http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7616
  17. Нікітенко К.С. «Взаємодія Інтернет – підприємств зі споживачами товарів та послуг в сучасних умовах глобальних викликів». Науковий економічний журнал «Інтелект ХХІ». Випуску № 2, 2021р.http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7617
  18. Нікітенко К.С. Сучасні стратегічні напрями вдосконалення організації управлінської праці на аграрних підприємствах. Економіка та управління підприємствами. Випуск № 40, 2021р. http://dspace.ksau.kherson.ua/bitstream/handle/123456789/7654/
  19. Нікітенко К.С. Підприємницька діяльність: аспекти, тенденції і перспективи розвитку в умовах пандемії. Ефективна економіка. Випуск №12, 2021р. http://dspace.ksau.kherson.ua/bitstream/handle/123456789/7653/
  20. Нікітенко К.С. Формування партнерських відносин підприємницької діяльності у сфері малого та середнього бізнесу. Бізнес – інформ Випуск №10, 2021р.
    1. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7711
  21. Нікітенко К.С. Моделювання процесів господарської діяльності інтернет – компаній. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. Випуск № 8, 2021р. http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/7618
  22. Нікітенко К.С. Особливості організації взаємодії інтернет-підприємств з споживачами товарів і послуг. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. Випуск № 10, 2021р.
  23. Нікітенко К.С. Особливості сучасного підприємництва в умовах воєнного стану в Україні. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. Випуск № 2, 2022
  24. Yurii Kyrylov, Stanley R. Thompson, Viktoriia Hranovska, Viktoriia Krykunova. The World Trends of Organic Production and Consumption. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. Vol. 40 No. 4: 118-127.
  25. Бойко В.О. Екологічний туризм як складова зеленої економіки. Ефективна економіка. 2021. № 4.
  26. Бойко В.О., Осадчий А.А., Бойко Л.О. Соціальні мережі – перспективний напрям просування бізнесу у підприємницькій діяльності. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2021. № 2 (77)
  27. Бойко В.О. Глемпінг – новий тренд індустрії гостинності. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. 2021. № 8. С. 22-28. https://doi.org/10.32851/2708-0366/2021.8.3
  28. Бойко, В., Бойко, Л. Сучасний стан міжнародної торгівлі України як основної форми міжнародного бізнесу. Фінансовий простір. 2022. №1(45), 49-57. https://doi.org/10.18371/fp.1(45).2022.495758
  29. Бойко, В., Далевська, Н. Розвиток туризму після збройних конфліктів у різних країнах світу. Управління змінами та інновації. 2022. №3. 5-10. https://doi.org/10.32782/CMI/2022-3-1
  30. Dalevska N., Boiko V. Development of the bankruptcy institute in ukraine in the context of ensuring economic security of business. Наукові праці ДонНТУ. Серія: «Економічна». 2022. №1(25), C. 79-87
  31. Бойко, В., Бойко, Л. Продовольча безпека та ризики для аграрного виробництва під час війни в Україні. Економіка та суспільство. 2022. №41. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-41-27
  32. Бойко В.О.  Геопросторові аспекти та стратегія розвитку туристичного бізнесу в південному регіоні України у післявоєнний період. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (13), 2022. С. 155-162. http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/290
  33. Гіренко Н.І., Крамаренко Д.П., Дуб В.В. Дослідження впливу кріостабілізуючих добавок на мікроструктурні показники фаршу з м’ясом та рослинними гідробіонтами під час заморожування-розморожування// Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки/ Сучасні напрямки технології харчових виробництв – Львів: ЛТЕУ, 2022. – Вип. №29. – С. 53-58. (Збірник включено до НМБД:Ulrich’s Periodicals, Index Copernicus, Google Scholar, World Cat)
  34. Круковська О. В. Нові організаційно-економічні засади управління послугами в індустрії гостинності на рівні підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Агросвіт. 2022. № 3. С. 70–76.
  35. http://www.agrosvit.info/?op=1&z=3575&i=8
  36. Круковська О. В. Методологічні засади здійснення системного менеджменту туристичної діяльності. Агросвіт. 2022. №24 с. 38-43 https://www.nayka.com.ua/index.php/agrosvit/article/view/938/947
  37. Круковська О.В. Особливості та перспективи розвитку логістичного сервісу у ресторанному бізнесі готельно- ресторанного господарства. Інвестиції: практика та досвід. 2023. № 9 с.90-94 https://doi.org/10.32702/2306-6814.2023.9.90
  38. Круковська О.В., Коваль С.В. Методологічні засади організації та практичні особливості здійснення  обліку витрат, доходів і податків підприємств-операторів  туристичного ринку. Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу. 2023. №1(53) с.77-81
    1. https://mega.nz/file/TWgW0LbR#j3Z8R7gRar-zFo6fsVwWkmuA_DXEnZ09uh-i85liuuI
  39. Ю.Є. Кирилов, Г.О. Фесенко, Популяризація рису як напрям брендингу Херсонщини. Журнал “Агросвіт” - наукове фахове видання з питань економіки. 2020 №7 –С. 12-17.-URL: http://www.agrosvit.info/?op=1&z=3137&i=1
  40. Грановська В.Г., Бойко В.О. Функціонування екоготелів в Україні як чинник активізації підприємницької діяльності. Міжнародний науково-виробничий журнал «Економіка АПК». 2020. № 3. С. 57-65. doi:10.32317/2221-1055.202003057 9/4,5. URL:http://eapk.org.ua/ru/contents/2020/03/57
  41. Бойко, В. О., Ключник, А. В., & Півньова, Л. В. (2020). Зміцнення конкурентоспроможності підприємств екологічного (зеленого) туризму. Вісник Херсонського Національного Технічного Університету, 3, 213-222.URL:https://doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2020.3.28
  42. Дуга В.О. Особливості маркетингу агротуристичного продукту [Електронний ресурс] / В.О. Дуга // Інфраструктура ринку. – 2019. – Вип. 37. – С. 235-242. –  http://www.market-infr.od.ua/journals/2019/37_2019_ukr/35.pdf
  43. Дуга В.О. Репутаційний менеджмент як основа благополуччя агротуристичного бізнесу. Інтелект ХХІ. 2020. Вип. 5. С. 29-37.
  44. Дуга В.О. Історія зародження та розвитку сільського туризму.  Економічний простір: Збірник наукових праць. – Дніпро: ПДАБА. 2021. № 165. С. 64-69.
  45. Дуга В.О. Профілактичні заходи щодо створення умов безпечного відпочинку агротуриста / В.О. Дуга // Бізнес-навігатор. – 2020. – Вип.1 (57). – С.115-120. – http://www.business-navigator.ks.ua/journals/2020/57_2020/22.pdf
  46. Mashkova O.V., Haietska N.I., Fudorova O.M., Duha V.O. Analysis of the pre-war stage of climate policy implementation in the field of waste management of the hotel and restaurant business in Ukraine (2016-2021). Наукові інновації та передові технології (Серія «Економіка»). 2022. № 9 (11). С.276-292.
  47. Коваленко Н.О. Цифровий менеджмент в управлінні проєктами з використанням бізнес-моделей : S.M.A.R.T. та «АТОММ». Вісник післядипломної освіти. Серія «Соціальні та поведінкові науки». 21(50), 2022. С. 110–125. http://umo.edu.ua/images/content/nashi_vydanya/visnyk_PO/21_50_2022/social/
  48. Коваленко Н.О., Гавриленко О.Є., Гребінчук О.М. Економіко-правові та психологічні аспекти управління бізнесом в умовах війни. Наукові перспективи. 12 (30), 2022. С. 288–301.
    1. http://perspectives.pp.ua/index.php/np/article/view/3244
  49. Коваленко Н.О. Економіко-правове та емоційно-психологічне забезпечення корпоративної соціальної відповідальності підприємства. Наукові перспективи. 2 (20), 2022. С. 208–223. http://perspectives.pp.ua/index.php/np/article/view/1245
  50. Коваленко Н.О. Ганбаров З. Світовий досвід впровадження АРМ в управління підприємствами. Науковий вісник Льотної академії. Серія: Економіка, менеджмент та право. № 6, 2022. С. 67–78.
    1. https://fmnzb.sfa.org.ua/wp-content/uploads/2023/02/10.pdf
    2. http://umo.edu.ua/images/content/nashi_vydanya/visnyk_PO/21_50_2022/
  51. Середа Н.М., Андрій Моца, Сергій Шевчук.  Перспективи післявоєнного відновлення сфери туризму в Україні. Економіка та суспільство: Електронне фахове видання. К.: Випуск
    1. 41.2022. https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1560/1501
    2. Vernadsky National Library, Google Scholar, Index Copernicus, CiteFactor, Eurasian Scientific Journal Index (ESJI), Directory of Open Access Journals (DOAJ).
  52. Середа Н.М. Стратегічна спрямованість маркетингового аудиту на діяльність підприємства Науковий вісник льотної академії. Збірник наукових праць. Серія: економіка, менеджмент та право. Випуск № 7. Кропивницький, 2022. 94-101с.
    1. (Видання цитується  Ukrainian reviewed journal "Dzherelo" (founders: Institute of Information Registration Problems of National Academy of Science of Ukraine, Vernadsky National Library of Ukraine). The journal is indexed in the international scientific databases Index Copernicus (ICV 2020: 65,06) Google Scholar, Crossref, WorldCat, Research Bible, CiteFactor.).
  53. Дуб В. В., Терешкін О. Г., Горєлков Д. В. Еко-дизайн та сучасні ресурсозберігаючі технології в закладах гостинності // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2023. Вип. 2. – С. 256-264.
  54. Середа Н.М., Левіщенко О.С., Командровська В.Є.Стратегія ефективного розвитку економіки України в повоєнний час. Ефективна економіка Ефективна економіка №6, 2023 https://nayka.com.ua/index.php/ee/article/view/1709/1722
  55. Нікітенко К.С. Розвиток екотуризму в Україні: потенціал та проблеми Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка № 15, 2023. С. 259-263
  56. Нікітенко К.С. Управління ризиками в туристичній індустрії в умовах воєнного стану Науковий вісник льотної академії. Серія Економіка №8. 2023. С. 101-109
  57. Нікітенко К.С.Вплив глобалізації на міжнародну конкурентоспроможність туристичних підприємств Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка № 16, 2023. С. 140-146
  58. Нікітенко К.С. Вдосконалення управлінських практик для підвищення конкурентоспроможності готельно-ресторанних підприємств у сучасному туристичному середовищі Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, № 17, 2023. С.
  59. Нікітенко К.С. Управління соціокультурними аспектами туризму Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету імені митра Моторного (економічні науки) №2 2023. (Вип.48). С. 78-84
  60. Бойко, В., & Бойко, Л. (2023). Український ринок HORECA в умовах воєнного стану та його ревіталізація. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16), 93-99. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.12
  61. Бойко В.О., Бойко Л.О. Індустріальні парки – ефективний механізм залучення інвестицій для відновлення економіки у післявоєнний період. Економіка та суспільство.2023. No 49.
    1. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2306. DOI: 10.32782/2524-0072/2023-49-23
  62. Бойко, Л., & Бойко, В. (2023). Сучасний стан агробізнесу в Україні та його ревіталізація у післявоєнний період. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (16), 55-61. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.7
  63. Коваленко Н.О., Коломієць М.Р. Інформаційні системи як елемент вдосконалення корпоративного менеджменту підприємства. Наукові інновації та передові технології. 6 (20), 2023. С. 56–66. http://perspectives.pp.ua/index.php/nauka/article/view/5009

   

Наукові гуртки

На кафедрі існує постійно діючий Науковий гурток здобувачів вищої освіти

«Індустрія гостинності південного регіону»

Керівник наукового гуртка – Коваленко Надія Олегівна, кандидат педагогічних наук, доцент

Науковий гурток «Індустрія гостинності південного регіону» кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу було створено у 2019 році з метою підготовки кваліфікованих фахівців, компетентних у готельно-ресторанному та туристичному бізнесі, здатних до системного аналізу світових соціально-економічних процесів.  
Напрями роботи гуртка:

  • практична підготовка здобувачів вищої освіти на базі підприємств індустрії гостинності.
  • підготовка наукових текстів (доповідей, тезисів, статей) для участі у Всеукраїнських та Міжнародних конференціях;
  • підготовка здобувачів вищої освіти до публічного виступу;

 

На кафедрі практикується обмін досвідом та співпраця з науково-дослідними та навчальними закладами поза межами України (Польща, Естонія)

Підвищення кваліфікації

 

Свідоцтва

Практична підготовка студентів