ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбувся краєзнавчий захід - Історичний хронометр: «Херсонщина: від губернії до області»

В сучасних умовах розбудови незалежної держави, відродження української культури підвищується інтерес до вивчення минулого, і зокрема – історії рідного краю. З роками приходять нові духовні цінності – любов до «малої батьківщини»: рідного краю, села, міста, родини. Недарма говорять: «Той, хто любить вітчизну малу, той не зрадить велику!» У самому серці України пульсує життям наша батьківщина – славна Херсонщина! Херсонська земля прекрасна сьогоденням і славним минулим, де переплелися радість і журба, велич перемог і гіркота поразок. У цьому місяці Херсонщина визначає 75-річчя створення Херсонської області. 

Сьогодні, 29 березня 2019 року, напередодні ювілею області, у читальній залі Наукової бібліотеки ДВНЗ «ХДАУ» відбувся краєзнавчий захід  - Історичний хронометр: «Херсонщина: від губернії до області» для студентів 1-го, 2-го та 3-го курсу економічного факультету. До цього заходу Наукова бібліотека ХДАУ разом з Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б. Лавреньова підготовила відео - екскурс та книжкову виставку «Славетний Таврійський край». Студентка 1-го курсу 3-ої групи економічного факультету Матвєєва Ніна безпосередньо прийняла участь у підготовці та проведенні заходу - зробила повідомлення і презентацію про історію виникнення Херсонської області.

 Цей захід – спроба привернути увагу молоді до найцікавіших сторінок з історії нашого краю, тих часів, коли Херсон був центром Півдня, його серцем та свідомостю.

 

 

Автор: Скриль О.Є.