ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Засідання Вченої ради ХДАЕУ

28 березня 2024 року під головуванням Юрія КИРИЛОВА відбулося засідання Вченої ради, на якому було прийнято низку рішень, що регулюють навчальну, наукову та адміністративно-господарську діяльність закладу вищої освіти.

Детальніше...

Участь представників Херсонського державного аграрно-економічного університету у заході від Ukrainian Institute for International Politics та Департаментом координації міжнародної технічної допомоги СКМУ за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

27 березня 2024 року представники Херсонського державного аграрно-економічного університету взяли участь у заході, на якому детально розглядалися програми ЄС Interreg Europe та URBACT.

 

 

Детальніше...

Херсонський державний аграрно-економічний університет розширює кордони наукової співпраці

З метою посилення наукової та навчально-педагогічної діяльності 26 березня 2024 року був підписаний МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Інститутом сільського господарства Степу НААН.

 

Детальніше...

Участь вчених ХДАЕУ в Міжнародній конференції "Кліматичні зміни: виклики для аграрної освіти і науки"

Завідувач кафедри землеробства ХДАЕУ, професор Олександр АВЕРЧЕВ та асистентка кафедри і аспірантка 4 року навчання Марія НІКІТЕНКО прийняли участь в обговорені питань впливу глобальних змін клімату на розвиток сільського господарства.

Детальніше...

Натхнення у тяжкий час: на кафедрі менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій провели поетичний вечір

26 березня rафедра менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій провела творчу зустріч із поетесою із Кропивницького Ольгою Могильдою. Поетичний вечір був приурочений до 94-го Дня народження легенди української поезії – Ліни Костенко та Всесвітнього дня поезії.

Детальніше...

Виїзний профорієнтаційний захід працівників ХДАЕУ

21 березня 2024 року викладачами ХДАЕУ була проведена профорієнтаційна зустріч із учнями 10-х та 11-х класів Новоукраїнських ліцеїв №4, №6, №8 та ліцею "Лідер" Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області.

 

Детальніше...

Зустріч уповноваженої особи з питань запобіганню та виявленої корупції в ХДАЕУ з колективом факультету архітектури та будівництва

В розрізі просвітницьких заходів на факультеті архітектури та будівництва 14 березня 2024 року було організовано та проведено семінар з уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в ХДАЕУ - Валентиною Ковтун.

Детальніше...

Програма EDUPRO від SOFTSERVE – програма підвищення кваліфікації викладачів (11.04-06.11.2024 р., онлайн)

Топ спікери компанії SOFTSERVE протягом 7 онлайн-лекцій з 11 квітня по 6 червня 2024 року ділитимуться знаннями та власним досвідом з розвитку софт скілз, торкаючись найактуальніших тем цього напрямку.

Детальніше...

Робота студентського наукового гуртка «Успішний підприємець»

25 березня відбулось планове засідання наукового гуртка «Успішний підприємець», головною темою якого були «Інвестиційні ризики в умовах невизначеності». Гуртківці спеціальностей 051 Економіка, 076 Підприємництво та торгівля зробили доповіді своїх досліджень.

Детальніше...

Участь науково-педагогічних працівників ХДАЕУ у циклічних міжнародних дебатах в галузі освіти та наукових інновацій

26 березня 2024 року співробітники кафедри землеробства ХДАЕУ приєдналися до Циклічних міжнародних дебатів у сфері освіти та наукових інновацій. Цей захід був організований міжнародним партнером нашого університету, ВШТІП Академія Прикладних Наук (Познань, Польща)

Детальніше...

Засідання робочої групи з перегляду, оновлення та модернізації освітньої програми «Агроінженерія»

26 березня 2024 року на агрономічному факультеті відбулось засідання робочої групи з перегляду, оновлення та модернізації освітньої програми «Агроінженерія» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня.

Детальніше...

Науковий гурток «Землеустрій та геодезія»

На спеціальності 193 Геодезія та землеустрій 26 березня 2024 року відбулось засідання студентського наукового гуртка «Землеустрій та геодезія», присвячений темі «Функції управління у землевпорядному виробництві».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

День практичної підготовки для студентів в ПАТ «Дім марочних коньяків "Таврія "»

Завдяки плідній співпраці Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», 21 березня студенти, під керівництвом директора Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» професора Аверчева О.В. відвідали ПАТ «Дім марочних коньяків "Таврія"». Студенти з викладачами пізнали тонкощі класичної технології коньячного виробництва, дізнались про витоки виноробства таврійського краю, сповна відчули колорит підвалів: своїми очима побачите галерею 6,5 тисяч дубових бочок і бутів, в яких десятиліттями витримуються кращі коньячні спирти, осягнули усі етапи перетворення винограду в елітний напій.

Дім марочних коньяків «Таврія» - одне з найпотужніших виноградарсько-виноробних підприємств України з більш ніж віковою історією.

Географічно Дім марочних коньяків «Таврія» - розташовано у місті Нова Каховка, на 46 паралелі, тобто на одній паралелі зі знаменитим на весь світ містом Коньяк (Франція), батьківщиною однойменного шляхетного напою. Кліматична зона, де виростають таврійські виноградники, визнана провідними вітчизняними та закордонними фахівцями однією з найбільш екологічно чистих зон України.

Основною відмінністю виробництва коньяку в Домі марочних коньяків «Таврія» є ті, що тут виноград проходити повний цикл чарівного перетворення з ягоди в коньяк, від виноградної лози до розливу по пляшках. Мало хто Інший в Україні та далеко за її межами може пишатися цим! Дому марочних коньяків «Таврія» належить 20 найменувань ординарних та марочних коньяків Було сертифікована за стандартом ISO 9001 у 2005 року.

Власна сировинна база Дому марочних коньяків «Таврія» становить 1300 га виноградників. На цих площах вирощують понад 30 сортів винограду.

Територія підприємства розташована у зоні південних українських степів. Мільйони років тому ця місцевість була стародавнім руслом Дніпра.

Виноградники розташовані в екологічно чистій місцевості, усі насадження ретельно контролюються, що дає можливість отримання сировини високої якості. З метою інтенсифікації виноградарства використовуються передові, загально автоматизовані технології сільського господарства - краплинне зрошення, фітомоніторинг.

Підприємство використовує власні саджанці винограду, які відрізняються високою стійкістю до хвороб та високими технічними властивостями, що відповідає Європейським стандартам якості.

Крім того, специфіка місцевих ґрунті не дозволяє розвиватися філлоксері - головному шкіднику винограду, та забезпечує стабільні врожаї винограду щорічно. Для виробництва коньяку придатний лише світлий виноград, з якого згодом отримують коньячні виноматеріали.Процес вирощування винограду - це досить трудомістка справа.

Роботи проводять цілий рік - взимку обрізка винограду, навесні - операції з зеленим кущем: це і суха підв’язка, уламки, зелена підв’язка, чеканка, прищіпка, і нарешті, відповідно, прибирання.

На виноградниках діє система крапельного зрошення, при якому вода невеликими порціями подається безпосередньо до коріння лози, таким чином, поливається не земля, а рослина. Це дозволяє отримувати стабільно високі врожаї, незалежно від умов року. Від моменту посадки до вступу у плодоношення проходить 5 років.

Контроль якості продукції та процесів, а також заходи з управління якістю є найважливішими компонентами загальної стратегії управління в Дому марочних коньяків «Таврія», і тому їм приділяється достатня увага всім персоналом. Основними центрами управління якості є лабораторія управління якістю, контрольно-виробнича лабораторія, та контролери у цехах та на дільницях.

На усіх етапах технологічного циклу впроваджено суворий контроль якості застосовуваних продуктів і використовуваних процесів: контроль якості сировини (вміст цукру, кислотність, колір, смак винограду); контроль якості води; контроль якості застосовуваних допоміжних матеріалів (пляшка, корка, короб, хімічні препарати); контроль технологічних процесів і продуктів у процесі переробки; контроль якості готової продукції.

Для цих цілей застосовується новітнє обладнання та прогресивні методики контролю. Персонал, зайнятий контролем якості, має достатню кваліфікацію та постійно проходить навчання в підрозділах сертифікації та Української організації якості. Завдяки об’єднанню зусиль персоналу вдається отримувати продукти з унікальними якостями та властивостями, які позитивно відзначені споживачами продукції. Підприємство сертифіковане по системі менеджменту якості ISO 9001:2015 та системі менеджменту безпеки харчових продуктів ISO 22000:2005.

Студенти подякували організаторам проекту та ПАТ «Дім марочних коньяків" Таврія "» за надану можливість ознайомитися з підприємством, за цікаву екскурсію та висловили свої побажання щодо можливості проходження навчальної практики.

Автор: Барсук Юлія