ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Настановча конференція з виробничої переддипломної практики для здобувачів економічного факультету

У межах підготовки до виробничої переддипломної практики, 19 квітня відбулося традиційне настановче заняття для здобувачів спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво та торгівля і 051 Економіка.

Детальніше...

Академія політичного лідерства

Студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету прийняли участь Програмі IRI «Академія політичного лідерства», що відбувалась з 12-14 квітня в м. Одеса

 

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта: філософські, соціально-економічні, поведінкові аспекти»

18 квітня в гібридному форматі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта: філософські, соціально-економічні, поведінкові аспекти», організована кафедрою соціальних і поведінкових наук ХДАЕУ.

Детальніше...

Участь професора кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії у Нью-Йоркському саміті з питань посухи

16-17 квітня професор кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, д.т.н. Людмила КУЗЬМИЧ, що наразі проходить стажування в університеті штату Пенсильванія (Pennsylvania State University) була запрошена для участі у Нью-Йоркському саміті з питань посухи в Корнелльському Університету (Cornell University), м. Ітака, штат Нью-Йорк, США.

Детальніше...

Профорієнтація - ключ до успішної кар’єри і самореалізації

18 квітня відбувся профорієнтаційний захід викладачів економічного факультету кафедри підприємництва, обліку та фінансів у Гайворонському політехнічному фаховому коледжі Голованівського району Кіровоградської області.

Детальніше...

Партнерство заради майбутнього!

17-18 квітня представники ХДАЕУ прийняли участь у Річній зустрічі Програми USAID АГРО та партнерських університетів, що приурочена до річниці підписання Спільної декларації про впровадження передового досвіду просторового планування у вищій освіті для інженерів-землевпорядників.

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч викладачів економічного факультету ХДАЕУ із здобувачами Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права ім. М.П. Сая

16 квітня 2024 року викладачами економічного факультету ХДАЕУ за участі здобувачів економічного факультету було проведено профорієнтаційну зустріч із здобувачами Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права ім. М.П.Сая.

Детальніше...

Наукові здобутки аспірантів спеціальності 201 Агрономія кафедри рослинництва та агроінженерії

Аспіранти кафедри рослинництва та агроінженерії зі спеціальності 201 Агрономія прийняли участь у Причорноморській регіональній науково-практичній конференції професорсько-викладацького складу “Розвиток українського села – основа аграрної реформи в Україні”.

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч з учнями Пантаївського лiцею Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області

18 квітня 2024 року відбулась зустріч доцента кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Рагуліна С.В. із учнями випускних класів Пантаївського лiцею Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Детальніше...

Онлайн-консультація з практичної підготовки для здобувачів ОС Магістр спеціальностей біолого-технологічного факультету

18.04.2024 відбулась онлайн-консультація перед проходженням виробничої практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти біолого-технологічного факультету ХДАЕУ.

 

Детальніше...

Договір про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та ТОВ «РДС ІЛ»

8 квітня 2024 р. було підписано договір про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом в особі ректора Кирилова Юрія Євгеновича та ТОВ «РДС ІЛ» в особі директора Михайлюченко Ірини Володимирівни.

 

Детальніше...

Презентація онлайн-практики від АрселорМіттал Кривий Ріг

17 квітня 2024 року відбулася зустріч науково-педагогічного персоналу економічного факультету із представниками АрселорМіттал Кривий Ріг для презентації онлайн-практики від АрселорМіттал Кривий Ріг та інших форм співпраці між підприємством і Університетом.

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Міжнародний день птахів. Акція «День зустрічі птахів»

1 квітня - Міжнародний день птахів, саме цього дня в 1906 році була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію. Вперше цей день як масове свято стали проводити в Сполучених Штатах Америки. Незабаром його підтримали й інші організації та видавництва різних країн, які почали популяризацію Дня птахів.

Починаючи з 1923 року це свято стало уже традиційним і святкується у всіх закладах освіти України. Щорічно певний вид птахів оголошується птахом року, птахом року 2020 в Україні обрано горлицю звичайну.

Горлиця - один з найменших представників ряду голубоподібних. Зиму проводить в саванах на південь від Сахари, звідки в квітні повертається до Центральної Європи.

Сьогодні здобувачі вищої освіти Херсонського державного аграрно-економічного університету прийняли участь в онлайн-акції: «День зустрічі птахів!». Мета цієї акції – звернути увагу студентства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.

Доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва Оксана Любенко провела ознайомчу онлайн-лекцію для здобувачів вищої освіти біолого-технологічного факультету з проблем охорони птахів.

Студенти мали можливість послухати цікаві розповіді про птахів, познайомитися з птахами, які мешкаю в дендропаку аграрно-економічного університету.

Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

Неоціненну користь приносять птахи людині. Вчені підрахували, що на ділянці площею 1 км2 птахи знищують не менше ніж 25 кг комах. Пара синиць за день може обробити близько 40 яблунь, збираючи з них шкідників.

Синиця

Дятли зазвичай віддають перевагу короїдам, сіра мухоловка – летючим комахам, переважно мухам, іволга живиться в основному волохатою гусінню. Є також види, які не дуже вибагливі до їжі, з комахоїдних – це шпаки та воронові.

Шпак звичайний

Птахи знищують не лише шкідливих комах, а й багато шкідливих гризунів, які часто завдають значних збитків урожаю сільськогосподарських культур. Варто зазначити, що сови та більшість денних хижих птахів з’їдають величезну кількість мишей та інших гризунів.

Птахи також сприяють поширенню дерев та кущів. Наприклад, сойка живиться не лише комахами та гризунами, восени вона збирає про запас жолуді, розкидаючи їх по лісу, ховаючи біля пнів, під листям та в інших місцях. Багато птахів (шпаки, дрозди, сірі куріпки, тетеруки) восени та взимку живляться переважно ягодами горобини, калини, терену, малини, бузини, насіння яких вони переносять на значні відстані. Птахи створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування у тваринному світі.

Здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня Євген Воловоденко на своїй сторінці фейсбук запустив новий Challenge «Сфотографуй птаха!» й запросив небайдужих приєднатися до нього.

Challenge «Сфотографу птаха!»

Доцент кафедри іноземних мов Галина Бокшань ознайомила студентів зі збірками пісень та віршів Сергія Татчина - «Пташка», «Пташка нова».

Збірки віршів та пісень Сергія Татчина 

Саме цього дня з метою актуалізації уваги молоді до сучасних проблем приваблювання та охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття птахів Півдня України, Херсонський державний аграрно-економічний університет стартував творчий конкурс «Птахи Півдня України».

До участі запрошуються науково-педагогічні працівники, студенти університету, учні 8-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Конкурс проводиться в онлайн-форматі. Матеріали надсилають до 30 квітня 2020 рокуна адресу: 73006, м. Херсон, вул. Стрітенська, 23, Херсонський державний аграрно-економічний університет, кафедра технології виробництва продукції тваринництва, ауд.35.

Головною метою конкурсу є актуалізація уваги до сучасних проблем охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття птахів Півдня України.

Завдання конкурсу - ознайомлення з видовим різноманіттям птахів Півдня України; розвиток гуманного ставлення до птахів; мотивація інтересу до їх охорони; залучення учнів у роботі Малій академії наук України та подальшому навчанні в університеті, написанні бакалаврських та магістерських робіт по розведенню, догляді та утримані диких, декоративних птахів та сільськогосподарської птиці; сприяння вихованню активної життєвої позиції учасників конкурсу.

Творчі роботи учасників приймаються оргкомітетом, не рецензуються та не повертаються. Інформація про підсумки конкурсу буде розміщена на сайті Херсонського державного аграрно-економічного університету (ksau.kherson.ua).

Для участі в конкурсі, будь ласка, заповніть електронну форму та підкріпіть до неї фото птаха ареал мешкання якого Південь України, зроблене власноруч. Електрону форму та детальніше роз’яснення щодо участі в конкурс можна отримати, написавши листа на електрону скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Прийом робіт закінчується 30 квітня 2020 року

Бажаємо успіху !!!

Автори: доцент Оксана ЛЮБЕНКО, здобувач вищої освіти Євген ВОЛОВОДЕНКО