ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

«Чорнобиль – болюча рана людства»

До Міжнародного дня пам’яті Чорнобильської катастрофи – 26 квітня, співробітники наукової бібліотеки ХДАЕУ в читальній залі підготували тематичну книжкову поличку «Чорнобиль – болюча рана людства» з матеріалами про події трагедії на ЧАЕС та для користувачів ютуб канала презинтацію по даній тематиці.

Детальніше...

Третій день конкурсу англійської мови ENGLISH LANGUAGE QUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Сьогодні, 24 квітня 2024 року, продовжив свою роботу ENGLISH LANGUAGE QUEST. Учасники конкурсу здійснили захопливу подорож до світу професій Херсонського державного аграрно-економічного університету.

 

Детальніше...

Глобальний контекст управління промисловим розвитком вітчизняних підприємств та організацій: гурток «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» продовжує роботу

19 квітня відбулось засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти економічного факультету на тему: «Глобальний контекст управління промисловим розвитком вітчизняних підприємств та організацій».

 

Детальніше...

Підготовка до професійного старту! Настановчі збори напередодні проходження виробничої (переддипломної) практики здобувачами освіти першого (бакалаврського) рівня 4 року навчання спеціальності 073 «Менеджмент»

На кафедрі менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій відбулися настановчі збори, присвячені початку виробничої (переддипломної) практики у здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня четвертого року навчання спеціальності 073 «Менеджмент».

Детальніше...

Проведення лабораторної роботи для бакалаврів спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка в ХДАЕУ

На базі фізичної лабораторії кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії ХДАЕУ 24 квітня 2024 р. доцентом кафедри Литвиненком В.М. була проведена лабораторна робота з дисципліни «Основи електроніки» на тему:«Дослідження кремнієвого варикапа».

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч у школі № 32 м. Кропивницький

У стінах школи № 32 м. Кропивницький 19 квітня проходив профорієнтаційний захід-зустріч випускників цього закладу з доцентом кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Херсонського державного аграрно-економічного університету Володимиром Кравченком.

 

Детальніше...

Виїзне практичне заняття у форматі екскурсії історичними пам’ятками м. Кропивницького «Архітектурні перлини старого міста» від кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук

Для забезпечення ефективної практичної складової в підготовці фахівців за освітнім компонентом “Історія суспільства, державності та господарства України” була організована тематична екскурсія «Архітектурні перлини старого міста» у м. Кропивницькому.

 

Детальніше...

Другий день конкурсу англійської мови ENGLISH LANGUAGE QUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Сьогодні, 23 квітня 2024 року, святкуємо Міжнародний день англійської мови – мови науки, бізнесу, дипломатії та культури. Вивчення англійської мови – це інвестиція в майбутнє, це ключ до нових знань, можливостей та горизонтів. Незалежно від того, чи ви говорите англійською як рідною мовою, чи вивчаєте її, як другу, цей день – це підстава пишатися своїми знаннями та продовжувати вдосконалюватися.

Детальніше...

Круглий стіл Національної академії педагогічних наук України до Всеукраїнського дня психолога

23 квітня 2024 року викладачі кафедри соціальних та поведінкових наук, здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія долучилися до Всеукраїнський круглого столу з теми «Професійна підготовка психологів в Україні: стратегічні завдання».

Детальніше...

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості виробництва чеського пива»

На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім.академіка В.Г.Пелиха відбулось чергове засідання гуртка «Технолог» на якому розглядалось питання особливостей виробництва чеського пива.

Детальніше...

Участь викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин у засіданні Загальних зборів Відділення рослинництва НААН України

22 квітня 2024 року відбулося засідання Загальних зборів Відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України, в якому взяв участь член-кореспондент НААН, доктор економічних наук, професор кафедри ботаніки та захисту рослин В.В.Дудченко

Детальніше...

Участь у вебінарі на тему "Стійке фінансування і зелений банкінг в Україні: значення, особливості, відмінності"

22 квітня 2024р. викладачі кафедри підприємництва, обліку та фінансів долучилися до вебінару на тему "Стійке фінансування і зелений банкінг в Україні: значення, особливості, відмінності", який проводився під егідою Assoсiation of sustainable development experts (ASDE).

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Кафедра технологій переробки та зберігання с.-г. продукції продовжує працювати в дистанційному режимі

Квітневий дайджест новин

Біолого-технологічного факультету

28 - 29 квітня 2020 року викладачі кафедри прийняли участь у весняній школі "На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні європейського контролю за безпечністю харчових продуктів" організованій кафедрою ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька факультету ветеринарної медицини НУБІП України спільно із Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК (яка є учасником лабораторного комплексу кафедри).

Захід відбувся у рамках реалізації проекту Європейського Союзу Ерасмус+ напряму модуль Жана Монне – “Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС” (№ 587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE).

Протягом роботи весняної школи викладачі ознайомилися із великою кількістю актуальної інформації з питань європейських та глобальних тенденцій у гарантуванні безпечності харчових продуктів,  забезпечення якості продукції тваринництва,  особливостей органічного виробництва, значна увага приділялася і ветеринарній санітарії, гігієні та експертизі не лише закордоном, але й в Україні.

Експертами школи були відомі науковці, керівники та представники провідних установ, лабораторій, підприємств, експерти ФАО,  спікери із Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Національного Ерасмус+ офісу України, менеджер напряму Жан Моне, координатор органічного компоненту швейцарсько-української програми та багато інших лідерів суспільної думки.

Онлайн-платформа WebEx, на якій проходила зустріч, дала змогу прийняти участь не лише українським учасникам, але й закордонним спікерам.

  

 Крім того, здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» презентували наукові доповіді за різними тематиками: переробка винограду та виробництво виноградних і плодовоягідних вин, історія виноробства, технологія м’ясних напівфабрикатів та ковбас, використання харчових барвників та добавок, виробництво рослинного згущеного молока та ін.

 

Після ознайомлення з презентаціями авторам доповідей були задані питання, які стосувались тем наукових доповідей, де здобувачі, даючи відповіді, могли проявити свої знання щодо технології виробництва харчових продуктів, аналізу якості сировини та готової продукції, застосування методів оцінки якості.

 

Мийте руки, навчайтесь вдома та будьте здоровими!

Автори: Левченко М.В., Каращук Г.В., Карпенко О.В., Ушакова С.В. (30.04.2020)