Участь здобувачів освіти спеціальності G 13 Харчові технології у семінарі «Сучасні технології і тренди в кулінарному мистецтві»
18.03.25. р. здобувачі освіти спеціальності G13 Харчові технології ХДАЕУ долучилися до семінару який провів Предраг Тошич, Магістр кулінарії, професор практичних кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука, Боснія та Герцеговина.
Предраг має понад 15 років досвіду роботи у галузі гостинності та є автором численних кулінарних книг. Організатор заходу Одеський національний технологічний університет за підтримки LaFondationpourlaFormationHôtelière.
У процесі поведення семінару були вісвітлені наступні питання:
- Історія кулінарії
- Сучасні технології і тренди в кулінарному мистецтві
- Су-від технології
- Молекулярна гастрономія
- 3D друк їжі
- Ферментація
- Роботи та АІ в кулінарії
- Високотехнологічне грильовання та копчення
- М'ясо рослинного походження та "штучне" м'ясо
- Рідкий азот в кулінарії
- Високотискова обробка (HPP) для збереження свіжості
- Розумні печі та точні кулінарні пристрої
- Багаточуттєве харчування та занурювальна гастрономія
- Легендарні шефи сучасної гастрономії
- Книги та відео про сучасну гастрономію та харчову науку