ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Харчовик – науковець

 

 

Науковий керівник гуртка

Ольга Петрівна Сумська  

кандидат технічних наук, доцент,
науковий керівник переможців
Всеукраїнських конкурсів
наукових робіт здобувачів вищої освіти

Науковий гурток «Харчовик - науковець» кафедри інженерії харчового виробництва було створено у 2019 році з метою розширення наукового потенціалу й формування навички науково-дослідницької діяльності здобувачів вищої освіти, залучення їх до науково-дослідницької роботи зі спеціальності 181 – Харчові технології, та підготовки висококваліфікованих фахівців.

Здобувачі, які беруть участь у роботі наукового гуртка мають можливість:

- брати участь у виконанні планових науково-дослідницьких  робіт кафедри;

- виконувати  завдання дослідницького характеру;

- брати  участь у наукових конкурсах на кращі наукові роботи;

- одержувати підтримку у підготовці наукових доповідей та публікацій.

Напрями роботи гуртка включають:

- технологія виробництва оздоровчих харчових продуктів;

- нутриціологія – сучасний науковий погляд;

- визначення якості харчової сировини та харчових продуктів;

- ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості;

- впровадження системи контролю виробництва харчової продукції за біологічними ризиками.

Час зустрічей: раз на місяць (останній четвер кожного місяця, 77 ауд. гол. корпус).

 

Графік занять наукового гуртка

«Харчовик - науковець» у 2021/2022 н.р.

 

№ п/п

Заходи

Дата проведення

Місце проведення

Відповідальний

1

Установчі збори, щодо планування роботи гуртка у 2021-2022 навчальному році.

Вересень 
2021 року

ХДАЕУ

Резвих Н.І.

2

Планове засідання гуртка на тему: “Новітні технології міжнародних оздоровчих програм”. Лекцію проведе президент, головний лікар компанії “Енергія Тибета” Краснікова Л.А.

Вересень 
2021 року

ХДАЕУ

Сумська О.П., 
Резвих Н.І.

3

Експериментальне дослідження з визначення зміни водневого показника водопровідної води ХДАЕУ після її обробки турмариновим аналізатором.

Жовтень 
2021 року

ХДАЕУ

Сумська О.П.,
Резвих Н.І.

4

Планове засідання гуртка  на тему: “Нутриціологія як наука на стику гігієни харчування і фармакогнозії”.

Листопад 
2021 року

ХДАЕУ

Сумська О.П.,
Резвих Н.І.

5

Планове засідання гуртка на тему: “Визначення асортименту чаю та оцінка його якості ”.

Грудень 
2021 року

ХДАЕУ

Резвих Н.І.

6

Експериментальне дослідження на тему: “Визначення якості чаю за нормативними документами” 

Лютий 
2022 року

ХДАЕУ

Резвих Н.І.

7

Планове засідання гуртка на тему: “ Інноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування та ризики продовольчої безпеки”.

 Березень 
2022 року

ХДАЕУ

Сумська О.П.

8

Експериментальне дослідження визначення найважливішого показника якості олії, а саме  масової частки кислоти, що суттєво підвищує її споживчі властивості (рефрактометричним методом).

Квітень 
2022 року

ХДАЕУ

Сумська О.П.

9

Обговорення підсумків роботи наукового гуртка за 2021-2022 навчальний рік,

Подання тез доповідей на Всеукраїнську науково-техеічну конференцію здобувачів вищої освіти

Травень 
2022 року

ХДАЕУ

Сумська О.П.

 

Перед початком установчих зборів гуртка «Харчовик - науковець»

 

Обговорення реалізації запатентованої інтелектуальної власності

 

Склад гуртка «Харчовик - науковець» у повному обсязі

 

Отриманий Паталашкою А.О. патент на корисну модель «Цукерки оздоровчого спрямування «НАСТОЧКА» у січні 2020 р.

 

 Очна участь у Міжвузівській студентській науково-практичній конференції «Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції»

(м. Мелітополь, 7-9 жовтня 2019 р.)

За результатами очної участі опубліковано наступні тези:

  • Третьяков О.В. Дослідження переробки відходів винограду та методики одержання нових харчових добавок / О.В. Третьяков, Н.В. Воєвода, І.І. Мєрна //Матеріали Міжвузівської студентської науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції» (7-9 жовтня 2019 р.). – Мелітополь. – С. 171-172.
  • Паталашка А.О. Перспективні напрями переробки та реалізації органічного великоплідного гарбузу / А.О. Паталашка, Н.В. Воєвода, Н.В. Новікова //Матеріали Міжвузівської студентської науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції» (7-9 жовтня 2019 р.). – Мелітополь. – С. 164-165.

 

 

Здобувач ДВНЗ «ХДАУ» Паталашка А.О. на кондитерській виставці у
м. Кельн (Німеччина)
 

27-30 січня 2019 р. тридцять українських здобувачів побували на найбільшій в світі кондитерській виставці ISM 2019 у м. Кельн. Всі вони – переможці конкурсу "Харчові технології" Благодійного фонду
Б. Колеснікова. ISM - це наймасштабніша подія в «солодкій» індустрії. Саме сюди з усього світу їдуть виробники показати свої новинки. Свою продукцію презентували як лідери ринку Barcel, Lambertz, Sölen, Colombina, Sorini, Ricola, Kambly, так і новачки бізнесу.

 

На виставці до переможців приєднався Президент благодійного Фонду Борис Колесніков

 

Другий день кондитерської виставки ISM 2019 

Перемога здобувача вищої освіти біолого-технологічного факультету у Всеукраїнському студентському конкурсі «Харчові технології 2019» 

Всеукраїнський студентський конкурс «Харчові технології 2019» благодійного фонду Бориса Колеснікова об'єднав здобувачів вищої освіти з 20 харчових вузів з усієї України.

Від ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» прийняли участь 3 здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання 4 групи денної форми спеціальності 181 «Харчові технології».  Конкурсанти пройшли два етапи відбору.

До заключного етапу конкурсу під керівництвом к.т.н. Воєводи Н.В. дійшла тільки Паталашка Анастасія, яка боролась за  перемогу з 80 фіналістами та презентувала експертам харчової галузі власну розробку.

  

 

28 листопада члени журі (директор м'ясокомбінату компанії «АПК Інвест» Іван Башкир, начальник виробничого відділу «Конті» Тетяна Курчаевим, начальник відділу біологічного контролю «Артвайнері» Олена Зелена і начальник відділу технічного контролю «Артвайнері» Наталія Золотар) вибрали 30 студентських стартапів в сфері харчових технологій, автори яких в січні 2019 року відправляться в м. Кельн (Німеччина) на міжнародну виставку кондитерських виробів і снеків ISM 2019.

 29 листопада благодійний фонд Бориса Колесникова оголосив імена переможців всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології 2019», а серед них Паталашка Анастасія. Вітаємо Анастасію з перемогою та бажаємо активного саморозвитку у Німеччині!

 

 Перемога здобувача вищої освіти біолого-технологічного факультету уIVВсеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні» 

6-7 грудня 2018 р. на базі кафедри екології Навчально-наукового інституту екологічної безпеки Національного авіаційного університету відбулась заключна конференція переможців IV Всеукраїнського конкурсу «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні».

Від ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» у конкурсі наукових робіт прийняв участь здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання 4 групи денної форми спеціальності 181 «Харчові технології»   Третьяков О.В.

 

Доповідь Третьякова Олега на заключній конференції конкурсу 

Конкурсне журі оцінювало роботи з більш як 25 ВУЗів України та відмітило роботу Третьякова О.В. «Зменшення екологічних ризиків шляхом комплексної переробки відходів винограду у харчовій промисловості», що здійснена під керівництвом завідувача кафедри інженерії харчового виробництва Буряк В.Г. та старшого викладача кафедри інженерії харчового виробництва Воєводи Н.В., дипломом першого ступеня у номінації «Поводження з відходами, полігони твердих побутових відходів».

  

Третьякова Олега вітає з перемогою завідувач кафедри екології НАУ 

Окрім підсумкової конференції учасники мали змогу прийняти участь у майстер-класі «Сучасні екологічні виклики. Тенденції сталого розвитку та раціональне природокористування» та одержати відповідні сертифікати.

 

Сертифікат, одержаний конкурсантом в НАУ 

Вітаємо Олега з перемогою та бажаємо в подальшому нових наукових успіхів й перемог!