ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини

У навчанні допоможе веб-середовищі «Moodle»!

Дистанційне навчання виявилося непростим завданням та викликало багато запитань в усіх, хто має стосунок до освіти. Але не для викладачів кафедри механізації та безпеки життєдіяльностіХерсонського державного аграрно – економічного університету.

Детальніше...

Практичні заняття студентів агрономів в умовах карантину

Вимога часу змусила університет перейти на дистанційне навчання, але для студентів агрономічного факультету, це неймовірна можливість закріпити теоретичний матеріал безпосередньо на польових роботах.

Детальніше...

Навчання в період карантину – не виклик, а опанування сучасних технологій!

У період карантину викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Аграрного університету проводять он-лайн навчання. Сучасні цифрові технології уможливлюють щоденне спілкування зі студентами, поширення навчальних матеріалів та їх успішне засвоєння.

Детальніше...

Модель сучасної відкритої освіти створюють на економічному факультеті ХДАУ: кафедра професійної освіти

Як віднайти модель сучасної відкритої освіти, що відповідає сучасним потребам фахівця, об’єктивним процесам розвитку суспільства й, відповідно, процесам інтеграції, демократизації й інформатизації освіти? - Про це нині точаться численні міждисциплінарні дискусії серед викладачів економічного факультету ХДАУ, слушно порушені кафедрою професійної освіти. 

Детальніше...

«Еxperience» дистанційного навчання очима викладачів кафедри менеджменту організацій і здобувачів вищої освіти спеціальності «Менеджмент»

У перевагах дистанційного навчання як ефективного доповнення класичного підходу до навчання, запоруки постійного саморозвитку та  неперервного удосконалення вмінь і навичок здобувачів, ми переконалися давно. Однак, в умовах заборони відвідування вищих закладів освіти її здобувачами через встановлення карантину на усій території України, продумана організація освітнього процесу із використанням технологій такого навчання стала однією з найбільш важливих умов забезпечення якісного виконання освітніх програм. Саме тому вже другий тиждень навчальний процес у Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбувається виключно у дистанційному режимі.

Детальніше...

Карантин не перешкода здійснення освітнього процесу

 

Як і всі викладачі університету, науково-педагогічні працівники кафедри прикладної математики та економічної кібернетики швидко перелаштувалися на нові форми організації освітнього процесу в умовах карантину. Електронні курси на платформі  «Moodle», застосування безкоштовних месенджерів Viber, Telegram, WhatsApp  дають можливість це робити у режимі «stayhome». 

 

Детальніше...

Електронні ресурси наукової бібліотеки ХДАУ для роботи під час карантину

Попри оголошений карантин робота науковця, викладача та студента не припиняється. Для допомоги вашій науковій та навчальній діяльності, пропонуємо сервісні послуги, які ви можете отримувати дистанційно

Детальніше...

Інституційний репозитарій ХДАУ

Інституційний репозитарій ХДАУ  – електронний  архів, що накопичує, зберігає, розповсюджує та забезпечує довготривалий, постійний та надійний доступ через Інтернет до наукових та освітніх матеріалів професорсько-викладацького складу, співробітників, студентів, аспірантів та докторантів університету.

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрного університету, які з’явилися в базах даних SCOPUS і WEB OF SCIENCE у 2020 році

Наукова бібліотека  створює регулярний моніторинг наукометричних баз даних WoS та Scopus,

- зміни в даних базах основних наукометричних показників вчених вузу (нові статті, цитованість, індекс Гірша),

- відсліжує перелік українських наукових журналів, які індексуються в міжнародних наукометричних базах, та тих, які  виключили  Scopus та Web of Science. (Виключення журналів із наукометричних баз відбувається до 3-х разів на рік.).

Детальніше...

Дендропарк Херсонського державного аграрно-економічного університету готується до літнього сезону

Незважаючи на складні умови та карантин, співробітники кафедри лісового та садово-паркового господарства вирощують розсаду квітів (декоративна капуста, колеус, гацанія, катарантуси), які влітку будуть висаджені на клумбах та рабатках дендропарку університету!

Детальніше...

Незвичайний гість Аграрно – Економічного університету – лимон

На вулиці 24 березня. Вночі стовпчик термометру знижувався до -4,5℃, проте на вулиці квітнуть абрикоси, а на кафедрі землеробства Херсонського державного аграрно-економічного університету відбувається цікава річ, почала плодоносити дуже південна рослина – лимон. Завдяки ретельному догляду співробітників кафедри рослина росте і розвивається, навіть змінює розмір листя.

Детальніше...

Другий день проведення лабораторного заняття з теми «Технологія виробництва Української смаженої ковбаси по-домашньому»

Березневий дайджест новин біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету продовжує лабораторне заняття з теми «Технологія виробництва Української смаженої ковбаси по-домашньому», яке було проведено у навчальній лабораторії на кафедрі технологій переробки та зберігання с.- г. продукції. Під керівництвом доцента кафедри Сморочинського О.М. здобувачі вищої освіти четвертого року навчання на другому етапі приготування начиняли форми майбутніх ковбас та готували їх за відповідною технологією. Ось така вийшла у нас смакота!

Детальніше...

Засідання наукового гуртка

У рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP 11 березня 2020 р. відбулося чергове засідання гуртка кафедри економіки та фінансів «Економіст, Підприємець, Фінансист» на тему: «Нішеві продовольчі культури: перспективи їх розвитку». Засідання відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, координатор цього проекту від університету д.с.-г.н., професор Аверчев Олександр Володимирович.

Детальніше...

Виїзне практичне заняття до Херсонської обласної фітосанітарної лабораторії

11 березня 2020 року д.с.-г.н., професором, в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин  Марковською О.Є. було організовано виїзне практичне заняття для здобувачів вищої освіти другого та третього років навчання спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» до Херсонської обласної фітосанітарної лабораторії.

Детальніше...

ІНФОРМАЦІЯ ПРО КОРОНАВІРУС

Захистіть себе від хвороби

 

 

 

 

Детальніше...

Фонд Наукової бібліотеки поповнився новим виданням з бджільництва

Видання навчального посібника фінансується за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Шкідники бджіл: навчальний посібник / І. М. Мринський, Н.Б. Корбич; за ред. І. М. Мринського.- Херсон: ОЛДІ – ПЛЮС, 2020. -420с.

Детальніше...

Відкрита лекція: «Тероризм. Наслідки тероризму»

11 березня 2020 року з метою підвищення ефективності функціонування загальнодержавної системи боротьби з терористичною діяльністю, здійснення заходів, спрямованих на убезпечення студентів та викладачів університету від можливих терористичних посягань було організовано та проведено відкриту лекцію на тему: «Тероризм. Наслідки тероризму».

Детальніше...

Круглий стіл «Плодоовочівництво Херсонщини: досвід, реалії, перспективи» та виїзне заняття з дисципліни «Організація виробництва» в рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP)

Розвиток технологій, прогресивні починання, інновації та наукові новітні розробки у плодоовочівництві – все це та багато іншого можна дізнатися завдяки Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та його координатору від університету проректору з наукової роботи та міжнародної діяльності професору Аверчеву О.В.

Детальніше...

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог»

На кафедрі технологій переробки та зберігання с.-г. продукції відбулося засідання студентського наукового гуртка «Технолог». Заняття пройшло під керівництвом кураторів гуртка кандидата с.-г. наук., доцента Каращука Г.В. та кандидата с.-г. наук, старшого викладача Ушакової С.В.

Детальніше...

Лабораторне заняття з теми «Технологія виробництва Української смаженої ковбаси по-домашньому»

Березневий дайджест новин біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету відкриває лабораторне заняття з теми «Технологія виробництва Української смаженої ковбаси по-домашньому», яке було проведено у навчальній лабораторії на кафедрі технологій переробки та зберігання с.- г. продукції.

Детальніше...