ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підтримка юних талантів: участь у журі обласної олімпіади з фізики викладача ХДАЕУ

Нещодавно доценту кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Віктору ЗАВОДЯННОМУ випала честь взяти участь у перевірці робіт обласної олімпіади з фізики. Цей досвід став не лише цікавим, але й надзвичайно корисним.

Олімпіада з фізики – це щорічна подія, що збирає талановитих юних дослідників з усієї області. Її мета – не лише виявити найкращих знавців предмета, але й стимулювати інтерес до науки та дослідницької діяльності.

Як експерт, мав можливість оцінити знання та навички учасників олімпіади, перевіряючи їхні роботи. Це дало уявлення про рівень підготовки юних фізиків, а також про їхні сильні та слабкі сторони.

Був приємно вражений глибиною знань та логічним мисленням багатьох учасників. Їхні роботи свідчили про неабияку зацікавленість до фізики й прагнення до саморозвитку.

Водночас відзначив, що деякі учасники відчувають труднощі з розв'язуванням задач, що потребують нестандартного підходу. Це свідчить про те, що в навчанні фізики важливо не лише давати знання, але й розвивати креативність та вміння мислити нестандартно.

Участь у перевірці робіт обласної олімпіади з фізики стала для мене, як викладача ХДАЕУ, цінним досвідом. Я мав можливість познайомитися з талановитими юними фізиками, а також поспілкуватися з колегами-педагогами.

Щиро дякую організаторам олімпіади за запрошення до участі в цій важливій справ та запрошуємо учасників олімпіади до навчання в нашому університеті!

Автор: Віктор ЗАВОДЯННИЙ (07.02.2024р.)