ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського у Кропивницькому пройшла фотовиставка-конкурс «Україна – це ти», ініційована Херсонський державний аграрно-економічний університетом, 07-08 лютого

Ідея з’явилася після того, як наш вуз підтримав ініціативу комунального закладу «Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» обласного етапу фотовиставки до дня Соборності України: «Україна – це ми!». На прохання надіслати для відбору світлини активно відгукнулися студенти: почали надсилати свої світлини, ділитися враженнями, розповідати історії пов’язані зі світлинами, де й коли вони були зроблені, які відчуття та переживання були в автора у той момент тощо. Нас вразило бажання студентів показати свої роботи, поділитися враженнями та досвідом. Так ми вирішили зробити окремий свій захід, дати студентам можливість зустрітися в реальному житті, поспілкуватися. Продовжили терміни конкурсу, оголосили додаткових набір робіт, зокрема серед шкіл Херсонщини та Кіровоградщини.

У результаті до організаторів надійшло більше 200 робіт. Серед авторів світлин були студенти нашого університету, які на разі розкидані у Кропивницькому, Херсоні, Одесі та інших містах країни, та від учні шкіл і ліцеїв Кіровогражщини, Херсонщини, надійшли навіть роботи від учнів Миколаївщини. Особливо зворушливі були світлини надіслані дітьми, що перебувають в окупації. Діти просили, у цілях безпеки, не підписувати їх справжніми іменами. Одна зі світлин мала назву «Будівля якої вже немає» і на ній дійсно зафіксована будівля, яку вже знищено у Каховці.

Талановита й активна учнівсько-студентська молодь поділилася світлини на різні теми: культурні особливості, звичаї, традиції, природа та ландшафти історичні та архітектурні пам'ятки, героїчна сучасність, патріотизм і єднання. Роботи студентів по-юнацьки романтичні, підкреслюють патріотизм, прагнення до розбудови та росту, єднання, сповнені надією та оптимізмом – всі вони об’єднані піднесеним духом, відчуттям гордості та любові до своєї батьківщини. Як зазначив учасник виставки-конкурсу Петров Нікіта, студент економічного факультету: «Мої світлини особливі тим, що в них немає жодних негативних емоцій. Мої світлини – це просто опис життя звичайного підлітка, який бачить усе навколо у світлих тонах». Були й світлини, які відобразили трагічні події українського сьогодення, наприклад роботи студентки Катерини Билини, яка зараз проживає у Херсоні та власними очима бачить страшні наслідки російського воєнного вторгнення.

Виявили бажання поділитися роботами й викладачі університету, декілька фоторобіт надіслав доцент «Національна академія управління» Руслан Кацавець. Так наш проєкт вийшов на Всеукраїнський рівень. Щоб не відмовляти викладачам в можливості поділитися своїми світлинами, було вирішено розмітити їхні роботи у презентації та демонструвати на проекторі під час виставки.

Локацію для експозиції на базі обласної книгозбірні робили кафедри «Менеджменту, маркетингу та ІТ» і «Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу».

Перший день фотовиставки був урочисто відкритий привітальним словом декана економічного факультету – Наталі Валеріївни Кириченко, для відкриття важливого дня наших здобувачів заходу, вона особисто приїхала із Херсону.

Другого дня, до перегляну експозиції, гостей запросила проректорка університету Вікторія Григорівна Грановська.

Серед гостей заходу: студенти, учні шкіл та ліцеїв, вчителі та викладачі, представники ЗМІ та всі бажаючі насолодитися мистецтвом молоді.

Особистими гідами експозицією для гостей були студенти кафедри «Менеджменту маркетингу та ІТ».

Для того, щоб гості відчувати себе комфортно та задоволено, їх частували духмяним чаєм, смачною кавою та смаколиками (зокрема брендовими шоколадками з емблемами університету та спеціальностей економічного факультету) на спеціальній локації зі смаком естетично оформленій кафедрою «Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу».

Щоб додати інтерактивності та цікавинок, для гостей підготували квест: на світлинах були заховані малесенькі емблеми спеціальностей економічного факультету.

Хто із гостей знаходив найбільше прихованих зображень за найкоротший час, нагороджувався приємними подарунками.

На окремій локації бажаючі могли взяти участь у тренінгу з лідерства від викладачки кафедри «Менеджменту, маркетингу та ІТ» Людмилою Алещенко.

Усі гості виставки провили приємно часу та вишли зі щасливими задоволеними посмішками.

Організатори заходу вирішили нагородити авторів тих світлин, що найбільше сподобаються відвідувачам виставки. Була розроблена форма із короткою інформацією про авторів та нумерацією світлин для інтернет-голосування. За QR-кодом, розміщеним біля світлин, гості могли віддати свій голом, за ті світлини, які сподобалися найбільше.

Результати онлайн-голосування (три призових місця) будуть оголошені згодом на нашому сайті, у соціальних мережах та в наших телеграм-каналах.

Весною Херсонський державний аграрно-економічний університет планує провести ще багато цікавих заходів, у яких зможуть брати участь як студенти, так й учні шкіл, інформація про які буде розміщуватися на наших інформаційних майданчиках.