ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ХДАЕУ із профорієнтацією в кожній школі країни: чергова зустріч!

Викладачі кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка провели чергову профорієнтаційну зустріч на цей раз із учнями Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради.

Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів. Завершальним етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація.

Для реалізації цієї мети доцент Ряполова І.О. та асистент кафедри Овдієнко К.Т. на платформі ZOOM зустрілися із одинадцятикласниками, щоб познайомити майбутніх вступників з нашим провідним закладом вищої освіти Півдня України, адже саме у ХДАЕУ — ми не встановлюємо межі, ми — розкриваємо горизонти пізнання особистості та спонукаємо бути лідерами.

Під час бесіди обговорювалися питання щодо умов та переваг вступу на навчання до університету, про спеціальності, за якими готують здобувачів вищої освіти, проєкти академічної мобільності, грантові програми, подальше працевлаштування, особливостями вступної компанії та перевагами, які надають підготовчі курси університету до національного мультипредметного тесту (НМТ). Познайомили також одинадцятикласників із моніторингом сайту ХДАЕУ, адже всю необхідну інформацію можна взяти саме тут.

З майбутніми абітурієнтами було проведено індивідуальні консультації та надано контактну гугл-форму для заповнення, для того щоб мати можливість постійно бути на зв’язку із потенційними вступниками, активно готуватися до приймальної кампанії.

Дякуємо за можливість проведення даного заходу керівництву Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради – директору Мітковській Ірині Анатоліївні та заступнику директора з виховної роботи – Шевченко Анжелі Іванівні, та класному керівнику – Шокотько Надії Євгенівні за допомогу в організації зустрічі. Бажаємо школярам успішного закінчення середньої освіти та визначенням у майбутній професії у нашому Херсонському державному аграрно-економічному університеті.

Автор: асистент кафедри Овдієнко К.Т. (23.02.2024 р.)