ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Інформування про ризики пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни для дорослих.

26 лютого 2024 року на платформі Zoom відбулася гостьова лекція для представників біолого-технологічного факультету спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Спікер лекції асистент з інформування про мінну небезпеку Данської ради у справах біженців (DRC) - Олена Ісакова.

Метою даної зустрічі було навчити здобувачів алгоритмам безпечної поведінки та запобігти травмувань від вибухонебезпечних предметів, адже ООН назвала Україну «однією з найбільш замінованих країн світу» та на сьогоднішній день постійно ведуться обстріли м. Херсон і області, а лівий берег досі знаходиться під окупацією, тому питання безпеки стоїть на першому місці.

Мова йшла про те, які боєприпаси можуть залишатися на звільнених територіях і що робити, якщо один з таких предметів знайшли, як себе поводити при виявленні таких предметів, як їх відрізняти та багато іншого, що стосується техніки безпеки.

Здобувачі освоювали ключову інформацію з мінної безпеки: ознаки вибухонебезпечних предметів, місця перебування, яких варто уникати, попереджувальні знаки й правила безпечної поведінки.

Дякуємо за можливість проведення даного заходу представнику з інформування про мінну небезпеку Данської ради у справах біженців (DRC) – асистенту Олені Ісаковій, за цікаву і змістовну лекцію, яка можливо комусь врятує життя !

Автор: асистент кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка Овдієнко К.Т. (26.02.2024 р.)