ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Мітинг підтримки та солідарності з народом України

24 лютого 2024р., перед головними воротами Університету Штату Пенсільванія, відбувся пам’ятний мітинг підтримки та солідарності з непереможним народом України, серед організаторів якого була професорка кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Людмила КУЗЬМИЧ.

Пліч – о – пліч разом з американськими колегами та українською спільнотою м. Стейт Колледж, де розміщений основний кампус Університету Штату Пенсильванія, мітингарі нагадали американській спільноті про два роки жахливої реальності, два роки гніву і лютої ненависті, два роки розпачу і невимовного болю, два роки незламності і сили, мужності, героїзму і боротьби українського народу та 10 років мерзенної війни росії проти України.

До участі у мітингу долучився мер м. Стейт Колледж Езра Нейнс, який наголосив на тому, що Україна не лише боронить свою землю, але й захищає світові демократичні цінності та міжнародне право. Він наголосив, що американський народ не залишить Україну наодинці з ворогом і твердо переконаний, що Україна вийде з цієї війни гордою, вільною і глибоко закоріненою в міжнародні цінності і стандарти.

Важливу роль у допомозі Україні відіграє українська діаспора Стейт Колледжу, американці з українським корінням, які не лише вболівають за Україну, але і надають безпосередньо допомогу, серед яких є родина Воскоб (Воскобійники), яка вже майже 30 років підтримує розвиток української аграрної науки завдяки грантовим програмам фонду WIRA (Woskob International Research in Agriculture).

Автор: Людмила КУЗЬМИЧ (27.02.2024р.)