ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Перший етап обласних онлайн-змагань зі спортивного орієнтування пройшов серед здобувачів ХДАЕУ

Не зважаючи на важкі та складні умови в яких зараз знаходяться як викладачі так і здобувачі вищої освіти спортивне життя не припиняється, а навпаки набирає обертів з кожним днем! Відповідно до програми заходів в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч» за підтримкою Президента України у 2024 році, Херсонське обласне відділення розробило Регламенти проведення обласних змагань з п’яти видів спорту та запланували проведення заходів в онлайн форматі. Усі ці заходи включені до Обласної комплексної Програми розвитку фізичної культури та спорту Херсонської області на 2024-2025 роки.

Першим видом спорту, представленим в даній програмі, є Спортивне орієнтування. Змагання проводяться в два етапи: перший відбірковий, а другий фінальний. Відбірковий етап проводиться в закладах вищої освіти й дає змогу визначити найкращих спортсменів, які зможуть гідно представляти університет на змаганнях більш високого рівня! Здобувачі активно включили в роботу й в першому етапі прийняло участь більше 100 учасників як юнаків так і дівчат!

Онлайн-змагання передбачали виконання завдань в двох напрямках: складання карт-пазлів певних місцевостей, теоретичне та теоретичне тестування до складу якого входили питання з умовних позначок, що використовуються в орієнтуванні, принципів орієнтування на місцевості, особливостей прокладання маршруту для подолання дистанції.

В результаті першого етапу викладачі фізичного виховання відібрали кращих 10 спортсменів для підготовки та виступу на змаганнях обласного рівня. Бажаємо нашим здобувачам гідно представити наш Херсонський державний аграрно-економічний університет та завоювати переможні місця!

Автори: доценти Євгеній Стрикаленко, Кан Ю.Б., викладачі Барановська Ю.В., Гараєв А.А.