ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

В ХДАЕУ розпочався курс із академічної мобільності

28 лютого відбулась співбесіда із кандидатами на участь у програмі академічної мобільності, організованої Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Кільським університетом ім. Хрістіана Альбрехта (м. Кіль, Німеччина) у рамках спільного проєкту. Це стало початком навчального курсу Programming with R, створеного в рамках міжнародної партнерської співпраці групою викладчів ХДАЕУ: д.е.н., проф. Вікторією Грановською, к.е.н., доц Наталією Кириченко, к.е.н., доц. Вікторією Крикуновою, к.ю.н., доц. Людмилою Сімонцевою, к.е.н., доц. Тетяною Скібіною, – та групою професорів Інституту статистики та економетрики Кільського університету.

Курс передбачає гібридну форму навчання, за якої студенти ХДАЕУ мають можливість долучитись до студентської спільноти, відвідати лекції професорів Кільського університету, отримати практичні навички та досвід навчання в університеті Німеччини. Початок навчання відбудеться дистанційно, але в червні 2024 року студентів ХДАЕУ буде запрошено до Німеччини на фінальну стадію курсу. Саме на цьому етапі навчання студентів буде долучено до спільних німецько-українських груп для реалізації фінального проєкту в аудиторіях Кільського університету.

Отже, окрім формування якісних професійних знань під час навчання на курсі студенти мають можливість розвитку комунікативних та мовленнєвих навичок, долучення до європейського академічного простору, отримання позитивних вражень.

У рамках курсу для студентів передбачено виділення стипендій та покриття витрат на приїзд та проживання в Німеччині.

Серед кількості охочих студентів Економічного факультету ХДАЕУ було обрано 9 осіб.

Вітаємо студентів та бажаємо плідної участі в програмі академічній мобільності!