ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна робота кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук

4 березня викладачі кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Макухіна С. В. і Матусяк Г. І. зустрілися з учнями 11 класу Калинівського ОЗЗСО І–ІІ ступенів. Розмова почалася з питання про те, що є запорукою успішного професійного вибору, чим має керуватися випускник школи, коли постає потреба прийняти рішення на користь того чи іншого закладу вищої освіти. Учні погодилися з тим, що надмір інформації є так само шкідливий, як її брак, тому надзвичайно важливо дослухатися порад, щоб правильно зорієнтуватися серед величезної кількості спеціальностей, пропонованих різними університетами.

Макухіна С. В. і Матусяк Г. І. зосередили увагу на унікальності спеціальностей ХДАЕУ, на їх непроминальній цінності й особливій актуальності для поствоєнної відбудови України. Також було наголошено на змінах в умовах вступної кампанії, пов’язаних із додатковим предметом у НМТ. Викладачі підкреслили позитивну динаміку збільшення кількості спеціальностей на всіх факультетів ХДАЕУ, переваги дуальної освіти, можливості закордонного стажування та розмаїття культурно-освітніх заходів, які активно проводять у нашому закладі.

Учні виявили інтерес до почутого й бажання долучитися до сторінок ХДАЕУ в соцмережах. Класний керівник запропонувала викладачам співпрацювати в напрямку профорієнтаційної роботи й запросила знову завітати  до Калинівського ОЗЗСО І–ІІ ступенів, щоб допомогти майбутнім випускникам обрати перспективний кар’єрний шлях.

Автори: Макухіна С. В., Матусяк Г. І. (04.03.2024).