ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Співпраця ХДАЕУ та Кількіського університету (Німеччина) стала основою міжнародної партнерської угоди

29 лютого відбулося урочисте підписання угоди між містом Херсон та столицею федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн містом Кіль (Німеччина). Ця подія стала важливим кроком у розвитку міжнародної співпраці України та Німеччини, метою якої є поглиблення гуманітарних, культурних, економічних зв'язків. Партнерство розширює можливості для м. Херсон в отриманні різноспрямованої допомоги у сучасному складному становищі, а також – і в повоєнному відновленні.

Основу для підписання партнерської угоди заклало міжнародне співробітництво ХДАЕУ із Кільським університетом ім. Крістіана Альбрехта (м. Кіль, Німеччина), що плідно реалізується через спільні проєкти, зокрема, в академічній сфері. Саме представники ХДАЕУ: д.е.н., проф. Вікторія Грановська, к.е.н., доц. Вікторія Крикунова, к.е.н., доц. Тетяна Скібіна  разом із німецькими колегами у травні 2023 року, зробили значний внесок у започаткування цієї співпраці під час свого візиту до мерії міста Кіль. Делегація університету розповіла про Херсон, його історію та поточний стан міста, а також ознайомила з славетною історією самого університету. Ці факти вразили керівництво міста Кіль і стали ключовими для подальшого розвитку партнерства між містами.

 

На церемонії підписання партнерської угоди між містами були присутні державні та політичні діячі Німеччини, представники наукової спільноти, керівники федеральної землі, Генеральний Консул України у Гамбурзі, а також делегація Херсонської міської ради на чолі з Віталієм Бєлобровим, були запрошені й представники ХДАЕУ.

У рамках співпраці мерією міста Кіль було вирішено надати 8 стипендій для студентів ХДАЕУ на академічний обмін, що є важливим кроком у підтримці академічного співробітництва та міжнародного розвитку міст-партнерів.

Підписання цієї угоди є не лише символом солідарності, а й важливим етапом у розбудові кращого майбутнього для обох міст.