ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Творча зустріч із поеткою Зоєю Щербініною, присвячена Всесвітньому дню письменника

4 березня кафедра публічного управління, права та гуманітарних наук організувала творчу зустріч випускниці ХДАЕУ, поетки, авторки книги «Невідправлені листи» Зої Щербініної зі здобувачами економічного факультету й факультету будівництва та архітектури, присвячену Всесвітньому дню письменника (3 березня) й Міжнародному святу поезії (21 березня). Модераторка заходу Г. Матусяк передусім наголосила на важливості поетичного слова в кризові часи, оскільки воно містить культурні коди, що акумулюють потужний емоційний заряд і наділені потенціалом згуртовувати громадян у боротьбі за національні ідеали та цінності.

Поетка Зоя Щербініна, яка здобула фах інженера в нашому закладі вищої освіти, успішно поєднує активне професійне життя за спеціальністю з яскравою поетичною творчістю. Гостя розповіла учасникам заходу про свої перші літературні спроби, про джерела натхнення, про участь у мистецьких проєктах, а також ознайомила з основними мотивами своїх віршів і продекламувала поезії зі збірки «Невідправлені листи».

Зоя Щербініна поділилася досвідом змін, яких зазнало її професійне та творче життя з початком повномасштабної російсько-української війни. Гостя розповіла про те, як віднайшла осередок культурного спротиву в Черкасах, як вплинула військова агресія на її натхнення й тематику поезій, про заходи, в яких бере участь, про творчі плани та мрії. Зоя Щербініна залюбки відповіла на запитання здобувачів і дала поради щодо того, як зробити перші кроки на шляху до творчого успіху вдалими.

Організація поетичних заходів у березні стала традицією, яку охоче підтримують викладачі та здобувачі ХДАЕУ. Такі творчі зустрічі надихають молодь і заохочують до читання художньої літератури, що розвиває естетичні смаки, прищеплює етичні цінності та збагачує чуттєво-емоційний досвід.

Автори: Матусяк Г. І., Макухіна С. В. (05.03.2024).