ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Розробка печива функціонального призначення здобувачами освіти 181 Харчові технології

Згідно із сучасними науковими досягненнями нутриціології, формула харчування сучасної людини передбачає використання в раціоні функціональних харчових продуктів. Креативно до вивчення цього питання підійшов здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» ХДАЕУ Григорій ПРОЦЕНКО, та під керівництвом к.с.г.н., доцента кафедри харчових технологій Наталі НОВІКОВОЇ розробив рецептуру та технологічну схему виробництва вівсяного печива із покращеним складом з використанням меду, журавлини, волоського горіха, насіння льону.

Робота була проведена в умовах професійної кухні на морському судні.  Для приготування було використано кухонний конвектомат який є багатофункціональним універсальним пристроєм і об'єднує в собі функції духовки, плит та кухонних поверхонь, фритюрниці, мікрохвильової печі, та дрібне кухонне приладдя. Дегустаторами стали 26 членів екіпажу з різних краї світу: Румунії, Польщі, Єгипту, Молдови, України.

Автор: к.с.г.н., доцент Новікова Н.В.