ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

В ХДАЕУ відбулась лекція від провідного експерта з питань статистики та економетрики

6 березня в Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбулась гостьова лекція видатного вченого, керівника Центру наукових економетричних та статистичних досліджень, викладача Кільского університету ім. Крістіана Альбрехта (м. Кіль, Німеччина) доктора Тітової Анни на тему: «Загальні наукові методи при відборі та попередньому аналізі даних для проведення дослідження».

Вчена має значну кількість наукових робіт, міжнародних проєктів у галузі економетричних досліджень, статистичних прогнозів, моделювання та регресійного аналізу.

Лекція відбувалась англійською мовою, відвідати її могли як студенти, так і викладачі ХДАЕУ. Медіаторами лекції від ХДАЕУ були представники Економічного факультету: к.е.н., доцент Вікторія Крикунова та к.е.н., доцент Тетяна Скібіна.

Під час лекції Др. Анна Тітова звернула увагу на важливі аспекти при проведенні наукового дослідження, такі як: структура дослідження, відбір даних та публікація отриманих результатів. Присутні зацікавились питаннями довіри до інформації, аналізу даних та інтерпретації розрахунків, долучились до дискусії стосовно наукового обґрунтування гіпотези.

Лекція стала не лише розширенням знань щодо наукових методів при відборі та попередньому аналізі даних, а і важливим кроком у розумінні як статистичні та економетричні методи можуть бути використані в повсякденному житті при перевірці інформації.

Щиро дякуємо Др. Анні Тітовій за цікаву лекцію!