ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Вітаємо переможців конкурсу «Літературний спецзагін»!

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 158-р. щодо Плану заходів із підготовки та відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка, кафедра соціальних та поведінкових наук зініціювала проведення конкурсу «Літературний спецзагін» для учнів 9–11 класів закладів загальної середньої освіти. За умовами конкурсу учасники мали зробити одне фото щонайменше з 5 книжками, одна з яких «Кобзар», а інші – книги тих авторів, хто сформує разом із Шевченком патріотичний літературний спецзагін. У коментарях до фото необхідно було вказати військові позивні кожного письменника, які найбільш виразно асоціюються з його творчістю.

Завдання конкурсу викликало неабиякий інтерес серед школярів і заохотило до участі в ньому учнів багатьох закладів загальної середньої освіти Херсонщини та Кіровоградщини: Херсонського навчально-виховного конкурсу №11, Високопільського ліцею Херсонської обласної ради, комунального закладу «Великобалківська гімназія» м. Кропивницького, ліцею «Максимум» Кропивницької міської ради, Херсонської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №27, Херсонської багатопрофільної гімназії №20 ім. Б. Лавреньова, Херсонської гімназії №3, КЗ ліцею «Сокіл» Кропивницької міської ради та гімназії «Ерудит» м. Кропивницький.

Конкурсні роботи продемонстрували творчий підхід до виконання завдання й винахідливість школярів, що виявилися в цікавому дизайні, несподіваному підборі бійців віртуального літературного спецзагону та цікавих позивних, обраних для побратимів Кобзаря. Учасники влучно прокоментували свій вибір письменників-патріотів і навіть розподілили між ними військові обов’язки. Членам журі було надзвичайно складно обрати переможців, оскільки кожна робота заслуговувала на особливу відзнаку.

Утім, після тривалого обговорення, журі визначилися з переможцями. Призові місця розподілили таким чином:

1 місце – Шевченко Ангеліна

2 місце – Волошинова Єлизавета

3 місце – Бережна Ірина

Переможці конкурсу «Літературний спецзагін» отримали пам’ятні призи, а кожен, хто долучився до нього, – сертифікат про участь. Сподіваємося, що цей захід надихатиме учнів на читання класичної й сучасної української літератури патріотичного спрямування, а також на участь у конкурсах, які організовує ХДАЕУ!

Автори: доц. Варнавська І. В., доц. Матусяк Г.І.