ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

VIІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Управління та раціональне використання земельних ресурсів в територіальних громадах у повоєнний період»

День землевпорядника України – професійне національне свято, що відзначають фахівці цієї галузі по всій країні, у другу суботу березня. В цей день вітання приймають люди, що працюють у сфері розподілу земельних ресурсів. Фахівці цієї галузі завжди користувалися повагою у нашій країні, адже вони мають справу з важливими ресурсами – земельними наділами. Саме земля є найціннішим скарбом кожної держави, найголовнішим засобом існування кожного її громадянина та невичерпним джерелом добробуту її суспільства.

З нагоди професійного свята 7 березня кафедра землеустрою, геодезії та кадастру Херсонського державного аграрно-економічного університету провела VIІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Управління та раціональне використання земельних ресурсів в територіальних громадах у повоєнний період».

Відкривала конференцію модератор - Наталія ЛАВРЕНКО, к.,с.-г.н., доцент, яка привітала усіх присутніх з прийдешніми святами та побажала учасникам конференції плідної роботи.

До вітального слова був запрошений Сергій ЛАВРЕНКО, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, к.,с.-г.н., доцент, заслужений винахідник України, який зосередив увагу на важливості проведення такого роду заходів для обміну думками між науковцями та практиками галузі стосовно відбудови нашої держави у повоєнний період.

До пленарного засідання конференції долучилися визначні науковці в сфері землеустрою, представники місцевого самоврядування та практики галузі:

Анатолій КОЛОСЮК, к.е.н., доцент, завідувач кафедри геодезії та землеустрою Навчально-наукового інституту Бізнесу та інформаційних технологій Одеської державної академії будівництва та архітектури із доповіддю «Щодо встановлення меж категорій земель за основним цільовим призначенням в населених пунктах України»

Оксана ПРОНІНА, директор департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів Херсонської міської ради, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування із доповіддю «Управління земельними ресурсами Херсонської міської територіальної громади в умовах військового стану»

Андрій РОМАНЧА, директор ТОВ «Херсонземпроект», сертифікований інженер геодезист із доповіддю Комплексний план просторового розвитку території та Програма комплексного відновлення як інструменти відновлення громад.

Дмитро КЛИНОВИЙ, к.е.н., доцент, старший науковий співробітник, Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України. м.Київ, відділ методології сталого розвитку із темою «Форсайт-проєктування просторового розвитку громад»

Ігор ПЄСКОВ, судовий експерт Херсонського відділення Одеського НДІ судових експертиз, старший викладач кафедри землеустрою геодезії та кадастру ХДАЕУ із доповіддю «Деякі аспекти вирішення земельних спорів як одна із гарантій реалізації земельних прав»

Владислав ПЕРЕСОЛЯК, кандидат наук з державного управління, доцент, завідувач кафедри геодезії, землеустрою та геоінформатики Ужгородського національного університету із темою «Актуальні аспекти землеустрою щодо земель колективних сільськогосподарських підприємств»

Усі доповіді викликали жвавий інтерес та продовжувалися у активних дискусіях.

Під час секційного засідання зі своїми доповідями виступили викладачі кафедри землеустрою, геодезії та кадастру:

Володимир ЯЦЕНКО, в.о.завідувача кафедри, к.т.н, старший науковий співробітник, доцент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру ХДАЕУ із доповіддю «Особливості проведення  топографо-геодезичних робіт на деокупованих  територіях Херсонської області»

Ірина БАРУЛІНА, асистент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру ХДАЕУ із доповіддю «Управління земельними ресурсами територіальних громад в умовах повоєнного періоду»

Олександр КОВАЛЕНКО, доктор філософії, старший викладач кафедри землеустрою, геодезії та кадастру ХДАЕУ із доповіддю «Використання комплексу безпілотного повітряного судна з системами LIDAR та RTK в просторовому плануванні»

Олена АРНАУТОВА, асистент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру ХДАЕУ із доповіддю «Проблематика ведення державного земельного кадастру в умовах війни».

Особливо хотілося б відмітити виступи здобувачів вищої освіти спеціальності 193 Геодезія та землеустрій, які лише починають долучатися до заходів наукової спільноти:

Денис ЛЯХУ, студент першого (бакалаврського) рівня другого року навчання із доповіддю «Охорона та раціональне використання земельних ресурсів територіальних громад в умовах повоєнного періоду»

Сергій КОВШАКОВ, студент першого (бакалаврського) рівня другого року навчання із доповіддю «Основні напрямки післявоєнної рекультивації грунтового покриву земель територіальних громад України»

Щиро вдячні доповідачам за цікаві та актуальні теми, а усім присутнім за активну участь у дискусіях та сподіваємося на скорішу зустріч в стінах Херсонського державного аграрно-економічного університету!

Вітаємо усіх причетних з професійним святом Днем землевпорядника, ваша сумлінна і наполеглива праця й надалі сприятиме раціональному використанню та охороні землі, яка є і буде одним з найбільших багатств України! Віримо в ЗСУ! Віримо в перемогу!

Автор: Ірина Баруліна, асистент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру