ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Здобувачі ХДАЕУ – переможці VI Всеукраїнського конкурсу есе «Мій Шевченко»

9 березня оприлюднено результати VI Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко», організованого Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Громадською організацією «Інноваційні обрії України». Здобувачки першого року навчання економічного факультету Дарина Ковальчук та Ірина Ковальська посіли друге і третє місце, відповідно, за творчі роботи, написані під керівництвом доцента кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Галини Матусяк. Також друге місце – у здобувача другого року навчання агрономічного факультету Терентія Жуйкова (керівник – проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доцент кафедри землеробства Сергій Лавренко). Окрім того, здобувачка першого року навчання факультету рибного господарства та природокористування Юлія Бакаліус (керівник – Галина Матусяк) була відзначена за есе в номінації «Т. Г. Шевченко як особисте відкриття». Перемога наших здобувачів є особливо вагомою з огляду на те, що заклади вищої освіти України цьогоріч були представлені 192 учасниками.

Метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.

Узявши участь у такому авторитетному конкурсі, наші здобувачі отримали нагоду проявити свої письменницькі здібності та примножити здобутки ХДАЕУ. Бажаємо переможцям подальших творчих досягнень і підкорення нових вершин!

Автор: доцент Г. Матусяк (11.03.2024).