ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації» з теми «До Всесвітнього дня Землі: краса дикої природи і мистецький заклик до її захисту (творчість Ізабелли Кіркланд)»

20 березня, у Всесвітній день Землі, відбулося засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», де здобувачі ознайомилися з творчістю відомої американської художниці та членкині Каліфорнійської академії наук І.Кіркланд.

Саме 20 березня, у день весняного рівнодення, відзначають свято Землі, яке має миротворчу та гуманістичну спрямованість.

Ізабелла Кіркланд — американська художниця, яка створює картини, що поєднують у собі мистецтво та науку. Вона відома своєю увагою до технік голландських майстрів минулого та ретельною деталізацією.

Картини Кіркланд часто зображують багатошарові ліси, де кожен шар представляє рівень екосистеми. Її роботи високо цінують за їхню красу, складність і точність.

Особливу увагу вона приділяє видам, які знаходяться або під загрозою зникнення, або вже зникли, і її картини є останньою шаною тваринам і рослинам, яких уже нема на планеті Земля. Використовуючи техніки голландських майстрів, мисткиня наче робить знімок довкілля і сподівається, що її картини говоритимуть з майбутнім, а людям сучасності вони нагадують, що є на кону (на картині «Зниклі» налічується 63 види тварин і рослин, які зникли протягом останніх двохсот років).

Роботи І. Кіркланд виставляли в галереях і музеях в усьому світі, включаючи Сполучені Штати, Європу та Азію. Вона отримала численні нагороди за свою творчість.

На засіданні гуртківці дізналися про творчість художниці, роботи якої свідчать про глибоке розуміння та повагу до природи, а також надихають нас на більш глибоке сприйняття та збереження навколишнього світу.

Автор: доцент Л. Бойко (20.03.2024)