ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь у спільному онлайн засіданні Басейнової ради річок Причорномор’я та Басейнової ради нижнього Дунаю до Всесвітнього дня води

21 березня 2024 року відбулося спільне онлайн засіданні Басейнової ради річок Причорномор’я та Басейнової ради нижнього Дунаю до Всесвітнього дня води. Конференція відбувалась в онлайн режимі за допомогою платформи ZOOM.

Від Херсонського державного аграрно-економічного університету участь прийняв член ради, в.о. завідувача кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, к.т.н., доцент Микола ВОЛОШИН.

ід час засідання розглядались питання про головні технічні та водно-екологічні проблеми суббасейну річок Причорномор’я та нижнього Дунаю, а саме:

Відкриття засідання:

Сергій Степаненко голова Басейнової ради річок Причорноморя,

Юрій Маслов – голова Басейнової ради нижнього Дунаю.

Обговорення та затвердження Програми засідання.

1. Поточний стан розроблення проєктів планів управління річковими басейнами річок Причорномор'я та Дунаю (суббасейн нижнього Дунаю) та подальші кроки відповідно до планів-графіків процесу їх розроблення.

Галина Пуцята – начальник відділу басейнової взаємодії та міжнародних відносин БУВР річок Причорномор'я та нижнього Дунаю.

2. Управління, використання поверхневих водних ресурсів у басейнах річок Причорномор’я та нижнього Дунаю та виконання Програми державного моніторингу вод (у частині діагностичного та операційного моніторингу поверхневих вод) у 2023 році.

Юрій Праведний – провідний інженер з розрахунків та режимів відділу водного кадастру та моніторингу вод БУВР річок Причорномор'я та нижнього Дунаю.

Наталія Чорноброва - провідний інженер з використання водних ресурсів відділу водного кадастру та моніторингу вод БУВР річок Причорномор'я та нижнього Дунаю.

3. Гідротехнічні споруди на штучних водних об’єктах (водосховища, ставки) Одеської області: інвентаризація, сучасний стан, проблемні питання експлуатації та шляхи їх вирішення.

Олег Гриб – начальник ВП «Причорноморський ЦВРГ» БУВР річок Причорномор'я та нижнього Дунаю.

Засідання пройшло в плідній формі, результатом якої було прийнято ряд рішень та пропозицій.

Автор: Микола ВОЛОШИН (21.03.2024р.)