ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь НПП кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії в міжнародних конференціях

21.03.2024 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція під девізом «Вода для миру», присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів, в якій прийняли участь завідувач кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Херсонського державного аграрно-економічного університету доцент Волошин М.М., доцент цієї кафедри Ладичук Д.О., професор цієї кафедри Кузьмич Л.В.

Міжнародна науково-практична конференція проводилась в змішаному форматі на базі Інституту водних проблем та меліорації НААН України.

Організаторами конференції виступили: Національна академія аграрних наук України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України та інші державні і громадські організації.

Безпосередньо в роботі конференції прийняли участь: академік-секретар відділення землеробства, меліорації та механізації НААН України В.Ф. Камінський, заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України І.В. Гопчак, заступник міністра аграрної політики та продовольства України В.О. Головня, представники Глобального водного партнерства та інші зацікавлені особи, які представляли провідні наукові установи та заклади вищої освіти.

Під час проведення конференції були розглянуті питання, що стосуються: впливу воєнних дій на стан водних ресурсів України; стану, забезпечення, використання, охорони та управління  водними ресурсами; водної безпеки, якості та моніторингу вод; використання меліорованих земель; водопостачання і водовідведення; захисту територій і населених пунктів від шкідливої дії вод; зрошувальних та осушувальних меліорацій; екології та економіки природокористування; математичного моделювання та прогнозування стану водних ресурсів в сучасних умовах; агроресурсного потенціалу; інформаційних технологій у водному та сільському господарстві; гідротехніки та будівництва водогосподарсько-меліоративних систем.

Автор: Дмитро ЛАДИЧУК (21.03.2024р.)