ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання гуртка «ECOLIFE» з екскурсією екостежками НПП Нижньодністровський

Гостем чергового заняття наукового гуртка «ECOLIFE» для здобувачів спеціальності 101 Екологія та 183 ТЗНС була Начальник еколого-освітнього центру Нижньодністровського НПП Тернова Юлія Вадимівна. Відбулася он-лайн екскурсія екостежками НПП з презентацією незабутніх краєвидів даної території з унікальними ландшафтами та різноманіттям флори і фауни, з дивовижним світом заплавних лісів і луків, плавневих озер та чисельних єриків.

Нижньодністровський НПП налічує понад 900 видів флори та 900 видів фауни (з них більше 100 занесено до Червоної книги України), 250 видів птахів та 7 видів риб. Юлія Вадимівна розповіла здобувачам про функціональне зонування території Парку, а саме: заповідна зона, зона регульованої та стаціонарної рекреації, а також господарська зона.

Також було представлено презентацію маршрутів та екостежок Парку (Дністровська Амазонія, Царство птахів, Шепіт заплав, Дністровія, Мертвий ліс та острів Гонтаренка). Охорона території Парку покладається на службу його охорони, що входить до складу служби державної охорони ПЗФ України. Найзахоплюючим для здобувачів вищої освіти видалася он-лайн екскурсія у Мертвий Ліс, який приводить відвідувачів до місця гніздування великих бакланів в урочищі Вільха.

Дуже дякуємо за допомогу в організації цікавої та корисної зустрічі Директору Нижньодністровського НПП Сергію Анатолійовичу КРОТОВУ та Начальнику еколого-освітнього центру Нижньодністровського НПП Юлії Вадимівні Терновій. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Автор: доцент Алмашова В.С. 21.03.2024