ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь здобувачів та викладачів економічного факультету в Global Money Week 2024

Традиційно, кожного року здобувачі та викладачі економічного факультету доєднуються до проєкту Global Money Week 2024 від Національного Банку України.

В цьому році цей проєкт тривав з 18 березня по 24 березня 2024 року. Протягом тижня здобувачі та викладачі економічного факультету змогли доєднатися до цікавих вебінарів від провідних фахівців НБУ на різні тематики щодо історії створення НБУ, платіжного шахрайства, фактів про українських фальшивомонетників, а також дізналися як інформація змінює наше мислення та поведінку.

Також, в рамках Global Money Week 2024 кафедра підприємництва, обліку та фінансів провела онлайн-зустріч із здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти економічних спеціальностей з платіжної безпеки «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час» на основі матеріалів НБУ. Спікером виступив професор Олександр Пристемський, який наголосив на важливості та актуальності цієї теми в умовах сьогодення.

Мета заняття: ознайомити здобувачів із правилами платіжної безпеки, вберегти від випадків шахрайства, поліпшити обізнаність про кібергігієну, платіжну безпеку та сформувати культуру безпечної поведінки у віртуальному просторі.

Під час спілкування присутні отримали поради з кібербезпеки у воєнний час, ознайомились з правилами безпечних онлайн-покупок, дізнались про актуальні схеми шахрайства у воєнний час. Особливу увагу було приділено питанням телефонного шахрайства та як захистити свій фінансовий номер телефону.

 Отримана інформація надасть можливість здобувачам створювати надійні паролі; встановлювати багатофакторну автентифікацію; розпізнавати шахраїв під час телефонних розмов та в інтернет-мережі; здійснювати онлайн-покупки з дотриманням правил платіжної безпеки.

Автори: колектив кафедри підприємництва, обліку та фінансів