ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

В колі друзів та партнерів!

20 березня 2024 року відбулася виїзна зустріч керівництва та викладачів Херсонського державного аграрно-економічного університету з представниками органів місцевого самоврядування та старшокласниками Знам’янської, Пантаївської та Дмитрівської територіальних громад.

Так склалося, що будь-яка справа починається з довіри до партнера, яка є невід’ємною складовою будь-якого успішного співробітництва – без довіри неможливо будувати стійкі та ефективні відносини, які б сприяли успіху на шляху досягнення спільних цілей. Довіра також формує підґрунтя для взаєморозуміння, співпраці та досягнення спільних цілей. Ніхто інший, як освітяни, знають це достеменно, оскільки встановлення системного діалогу з молоддю та здобувачами освіти сприяє утвердженню гуманістичних ідей, загальнолюдських та національних цінностей, а також високих моральних засад.

Представники ХДАЕУ у складі: першого проректора, проректора з науково-педагогічної роботи Грановської В.Г.; декана економічного факультету Кириченко Н.В.; завідувача кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Нікітенко К.С. та доцента кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій Олійника І.В. провели виїзну зустріч з представниками органів місцевого самоврядування та старшокласниками Знам’янської, Пантаївської та Дмитрівської територіальних громад.

Першим пунктом призначення було м. Знам’янка, де представники нашого університету зустрілися з учнівською молоддю Навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей» та Ліцею «Інтелект», а також посадовцями громади, керівниками та спеціалістами відділів та управлінь Знамянської міської ради з наступним підписанням Меморандуму про співпрацю. На цій зустрічі також були й представники Знам’янської міськради: секретар міської ради Вікторія Зеленська; заступниця Знам’янського міського голови Ліана Пересадченко; головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Знам'янської міської ради Віталій Зайченко та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Попова.

Під час цієї зустрічі освітяни ХДАЕУ ознайомили присутніх з особливостями навчання в університеті та тими кар’єрними можливостями, які відкриваються після його закінчення. Також на цьому заході ставилися питання розвитку дуальної форми навчання та її значення в професійному розвитку здобувачів освіти. Присутні відзначили важливість організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня освіти молоді, шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей, практикумів тощо.

Схожа зустріч відбулася й в селі Дмитрівка, де освітяни мали зустріч з Дмитрівським сільським головою Стиркуль Н.Є., яка ознайомила гостей із соціально-економічним розвитком с. Дмитрівка та проблемами освітньої галузі в територіальній громаді. Також в дружній обстановці був підписаний Меморандум про співпрацю, в якому сторони окреслили перспективами співробітництва у сфері освіти, науки та культури. Представники Херсонського державного аграрно-економічного університету також завітали до Дмитрівського Ліцею імені Т.Г. Шевченка, де провели цікаву профорієнтаційну зустріч з учнями 11-го класу вказаного навчального закладу.

Кінцевим пунктом цієї захоплюючої поїздки стало селище Пантаївка. Тут освітяни мали зустріч з керівником відділу освіти, культури, молоді та спорту Пантаївської селищної ради, Калініною В.І., яка окреслила сфери майбутнього співробітництва між селищною громадою та Херсонським державним аграрно-економічним університетом. Також гості відвідали Пантаївський ліцей, в якому відбулася цікава зустріч зі старшокласниками та керівництвом навчального закладу.

Надзвичайно приємні враження та море приємних емоцій залишила ця подорож. А ще чекаємо наших партнерів на Дні відкритих дверей, який відбудеться в квітні цього року в Кропивницькому – в колі друзів та однодумців!