ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзна профорієнтаційна зустріч по Кропивницькому району

Профорієнтація учнів шкіл та ліцеїв, під час проведення реєстрації на НМТ, має особливе значення, для всіх закладів вищої освіти. Не є виключенням і Херсонський державний аграрно-економічний університет. Керівництвом та співробітниками університету були організовані зустрічі з випускниками Кіровоградської області.

20 березня, колектив викладачів: Слонь В.М., Шаумян О.Г., Базака Р.В., Зубенко В.О. відвідав с.Соколівка, с.Первозванівка та с.Бережинка Кропивницького району Кіровоградської області

Соколівський ліцей Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Зустріч розпочали зі знайомства зі школою, а далі перейшли до основної частини, яка включала інформацію про ЗВО та можливості для студентів.  У завершальній частині зустрічі був час для питань і відповідей, де учасники могли обговорити будь-які аспекти навчання та життя в університеті.

Олена Шаумян, детально розповіла про традиції університету та нові спеціальності. Донесла інформацію про різноманітні професії та можливості подальшого навчання. Провела, традиційну лотерею, під час якої, учні могли обрати з цукерок професію, яку їм приготувала доля  -)). Та подарувала кепку самій активній учасниці.

Віктор Слонь детально розповів про умови подачі заяв випускниками та про принципи розстановки пріоритетів. Довів інформацію про підготовчі курси та додаткові бали, які абітурієнти можуть отримати при вступі.

Зубенко Валентина коротко розповіла про кількість факультетів та рівні здобуття освіти, Наголосила на можливостях студенів проходити військову підготовку під час навчання.

Базака Роман відзначив, що університет має значні історичні здобутки та активно співпрацює з закордонними закладами вищої освіти. Студенти мають можливість проходити навчальні та виробничі практики за кордоном та активно беруть участь у міжнародних наукових проектах.

Первозванівський ліцей Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Цікаву екскурсію по навчальному закладу провела директор ліцею  Курлова Оксана Михайлівна, коротко розповіла про здобутки та мрії, а також познайомила з майбутніми випускниками.

Базака Роман, під час зустрічі зняв, коротке відео та розповсюдив його в Тік-ток.

Бережинський ліцей "Лідер" Первозванівської сільської ради, Кропивницького району, Кіровоградської області. Тут зустріч відбулась у сховищі, через повітряну тривогу.

Під час зустрічі старшокласники отримали приємні подарунки футболку із значком «Долара» та кепку з логотипом «Аграрка-Економ».

Загалом, під час зустрічей з представниками університету учні отримали можливість дізнатися більше про навчальні програми, які пропонує університет, вимоги до вступу та можливості для майбутнього розвитку. Представники університету представили інформацію про можливості для участі в додаткових програмах, стажуваннях та міжнародних обмінах. Учні також змогли задати питання щодо навчання, вступних випробувань та підготовки до вступу.

Під час всіх зустрічей учнів запросили на День відкритих дверей, який відбудеться у квітні. Було запропоновано  учням та їхнім батькам відвідати цю подію, де вони матимуть можливість зустрітися з викладачами та студентами, а також отримати докладну інформацію про всі факультети і спеціальності та максимально ознайомитися з нашим навчальним закладом.

Цікаві зустрічі, гарні враження. Всім бажаємо вдалого вступу та обдуманого вибору своєї майбутньої кар'єри!

Автор: Валентина ЗУБЕНКО (22.03.2024р.)