ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Мандруючи світом професій!

На базі КЗ «Ліцей «Новенський» відбулася профорієнтаційна зустріч викладачів Херсонського державного аграрно-економічного університету з учнями 11-х класів.

Вже незабаром у старшокласників починається доволі не простий, але надзвичайно захоплюючий період в їхньому житті…Так, це, звичайно ж, вступна кампанія, старт якої запланований на 1 липня 2024 року. З цієї дати абітурієнтам необхідно створити електронний кабінет вступника на сайті ЄДЕБО, після чого можна подавати документи на вступ до ВНЗ на денну та заочну форми навчання. І головне тут, зробити правильний вибір – обрати саме ту спеціальність, яка допоможе у розбудові власної кар’єри та стане початком професійного та особистісного становлення.

На зустрічі були присутні доцент кафедри соціальних та поведінкових наук О.Г. Шаумян та доцент кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій І.В. Олійник, які розповіли про актуальні тренди на ринку праці та ознайомили старшокласників з вимогами до професій та перспективами кар’єрного зростання в різних сферах бізнесу, які відкриваються після закінчення Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Старшокласники мали змогу детально ознайомитися з особливостями навчання в ХДАЕУ та поринути в світ професій, ознайомившись з різноманітними освітніми програмами, можливостями для практичного вдосконалення та потенційними перспективами кар’єрного зростання в різних галузях економіки. Учні також цікавилися важливими деталями стосовно вступу до університету, зокрема, кваліфікаційними вимогами, що ставляться перед абітурієнтами, а також необхідними рівнем складання НМТ у поточному році. Після закінчення заходу, учні отримали можливість поспілкуватися з викладачами та поставити питання щодо подальшої розбудови своєї освітньої траєкторії.

Більшість здобувачів вийшли з цієї зустрічі наповнені новими ідеями та мотивацією, а також бажанням досліджувати світ професій та обирати шлях, що відповідає їхнім інтересам та здібностям. Цей профорієнтаційний захід дійсно став не лише корисною інформаційною платформою для учнів, але й надихнув їх на подальший розвиток та вибір майбутнього шляху.

Дякуємо керівництву Комунального закладу «Ліцей «Науковий» за активне сприяння в організації профорієнтаційної зустрічі! Маємо надію на те, що наступу зустріч з випускниками Ліцею ми поведемо в стінах нашого Університету!