ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна зустріч зі старшокласниками у місті Долинська

Минулий тиждень, виявився насиченими подіями. 20.03.2024 року співробітники університету: Павло Бойко, Ганна Жосан, Валентина Зубенко та Олена Шаумян відвідали школи та ліцеї м. Долинська Кіровоградської області, з метою проведення профорієнтаційної роботи.

Профорієнтаційна робота у школах та ліцеях міст та селищ спрямована на допомогу учням у виборі майбутньої професії та кар'єрного шляху. Мета цієї роботи полягає в тому, щоб допомогти кожному учневі зрозуміти свої інтереси, здібності та потреби, щоб вони могли обрати професію, яка відповідатиме їхнім особистим цілям і забезпечить їх успішну кар'єру у майбутньому.

Пізнавальною та цікавою була зустріч з випускниками м. Долинська. В актовій залі зібрались старшокласники Комунального закладу "Ліцей №1 Долинської міської ради", Комунального закладу "Ліцей №3 Долинської міської ради", Комунального закладу "Ліцей №2 Долинської міської ради". Традиційно викладачі університету показали відеоролик про традиції та історію університету та розповіли про факультети та спеціальності ЗВО.

Олена Шаумян – доцент соціальних та поведінкових наук, розповіла про структуру університету, кількість факультетів, навчальні програми та можливі напрями по вибору професій. Зазначила, що студенти університету мають можливість для участі в додаткових програмах, стажуваннях та міжнародних обмінах. Детально розповіла про нові спеціальності та наголосила на їх необхідність у післявоєній відбудові України.

Ганна Жосан – завідувач кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій, охарактеризували майбутні спеціальності економічного факультету та кафедри, дала детальну інформацію по вступній компанії, наголосила про необхідність здачі НМТ та можливість вступу, як на бюджетну так і на комерційні форми навчання.

Павло Бойко – декан факультету рибного господарства та природокористування. Запросив всіх на день відкритих дверей університету, який відбудеться в кінці квітня місяця в м. Кропивницький. Розповів, що учні зможуть більш детально ознайомитись з навчальним закладом та особисто поспілкуватися з викладачами університету та студентами. Пригадав, що під час кожного такого заходу, ЗВО дивує всіх присутніх своїми приємними сюрпризами та великою кількістю подій. Це і юшка у великому казані, і козацька каша для всіх бажаючих. І головне велике різноманіття конкурсів та пізнавальних квестів.

Валентина Зубенко – доцент кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, представила інформацію про факультет архітектури та будівництва, коротко розповіла про спеціальності, які є на факультеті та можливості, які відкриються для випускників, після їх закінчення. Наголосила про важливість вибору професії та всіх запросила на навчання до Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Під час зустрічі та після неї старшокласники та всі присутні задавали питання які їх цікавлять, спонукаючи до обговорення тем, що стосуються їхньої майбутньої кар'єри.

Маємо надію, що зустріч була корисною та пізнавальною для старшокласників, адже надзвичайно важливо, щоб молоді люди мали можливість отримати інформацію та поради від досвідчених фахівців і змогли краще зрозуміти свої можливості та перспективи. Бажаємо всім учасникам події успіхів у майбутньому та натхнення у виборі свого шляху!

Автор: Валентина Зубенко (26.03.2024р.)