ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Здобувачка ХДАЕУ – переможниця фінального етапу XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені тараса Шевченка!

Міністерство освіти і науки України оприлюднило результати фінального етапу XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, щорічно організовуваного з метою піднесення престижу української мови і літератури в молодого покоління, заохочення учнів та здобувачів вищої освіти до вивчення й удосконалення рідної мови, підвищення рівня загальної та мовної культури.

Завершальний етап конкурсу відбувся в усіх містах України 3 лютого 2024 року. Фіналістами стали 744 здобувачі закладів загальної середньої,  професійно-технічної освіти,  студенти та курсанти закладів вищої освіти. Пишаємося тим, що здобувачка І року навчання факультету рибного господарства та природокористування Юлія Бакаліус (керівники – доцент Галина Матусяк, доцент Інна Варнавська) здобула перемогу в цьому авторитетному конкурсі й отримала диплом І ступеня, виявивши глибоке знання творчості Тараса Шевченка, талант до творчості, а також високий рівень літературних і філологічних здібностей.

Цьогоріч конкурс було присвячено 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря, який залишається для молодого покоління взірцем високої духовності та символом боротьби за незалежну Україну. Поезія Тараса Шевченка має непроминальну цінність, утім його творчість набула особливої актуальності й нового звучання під час російсько-української війни.

Вітаємо Юлію Бакаліус із блискучою перемогою і гідним представленням ХДАЕУ на Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка! Бажаємо нашій здобувачці віртуозного підкорення нових освітніх вершин і приголомшливих навчальних та творчих успіхів!

Автори: доцент І. В. Варнавська, доцент Г. І. Матусяк