ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Аграрний інноватор»

В останні дні березня на кафедрі рослинництва та агроінженерії відбулося чергове засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор». Темою зустрічі стали питання, які все частіші обговорюються в світі сучасних технології. Біотехнології у садівництві, овочівництві та розсадництві – один із пріоритетних напрямків розвитку біотехнологічної науки та сільського господарства, тому методи й технології досліджень з використанням різних рослинних об’єктів викликають підвищений інтерес у здобувачів.

В рамках проведення однієї зустрічі неможливо охопити всі питання, які вирішують сучасні біотехнології. Тому більш детально зупинилися на знайомстві з методами та прийомами поліплоїдії, які часто використовують селекціонери для створення плодових, ягідних та овочевих культур з покращеними господарсько-цінними ознаками.

Керівник гуртка разом із здобувачами вищої освіти провели колхіцинування рослинних об’єктів у відкритому ґрунті та в лабораторних умовах.

Матеріалом для обробки колхіцином обрали насіння овочевих культур, проростки та розсаду суниці, однорічні пагони малини, бульби картоплі та  бруньки ожини.

Застосування різних технологій колхіцинування та можливість отримання поліплоїдних рослин навіть поза межами спеціалізованих лабораторій викликало інтерес у всіх учасників зустрічі та сприяло активному обговоренню можливостей біотехнологій та їх використання у садівництві, овочівництві, розсадництві.

Автор Ірина СОКОЛОВСЬКА