ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Розробка нових рецептур харчових продуктів

На цьому тижні здобувачі другого (магістерського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології», під керівництвом доцента Левченка М.В., провели лабораторно-практичні заняття з розробки нових продуктів на основі сировини тваринного та рослинного походження.

Мета занять – засвоїти  основні  принципи  виготовлення нових рецептур оздоровчих харчових  продуктів з використанням  рослинної та тваринної сировини. Особливістю таких занять є можливість створити нові, корисні, прості за складом, доступні за технологією продукти, які можна виготовляти не лише в лабораторних умовах.

Зокрема, здобувачі розробили такі рецептури молочних продуктів: біфідойогурт з додаванням суміші сухофруктів; йогурт питний з додаванням бананового пюре; йогурт з полуничним джемом; кефір з додаванням вівсяних пластівців; кефір з додаванням яблучного пюре.

Також були розроблені різні варіації м’ясних січених напівфабрикатів з додаванням рослинної сировини, зокрема котлети курячі з додаванням гарбуза; котлети м’ясні з додаванням броколі; котлети м’ясні з морквою; морквяний рулет з фаршем; зрази м’ясні з грибами.

Заключним етапом роботи було проведення органолептичної оцінки з метою визначення смакових властивостей готових продуктів. Запропоновані варіанти є новими в існуючому асортименті продуктів, які можуть використовуватися для харчування різних вікових груп населення та є корисними альтернативами сніданку, обіду чи вечері.

Автор Левченко М.В.