ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відкриваємо нові горизонти для обрання майбутньої професії

Коли ти випускник, перед тобою постає одне з життєво важливих питань: «Ким бути?» Це питання змушує задумуватися не лише школярів, а і їх батьків, бо правильна відповідь на нього впливає на всю подальшу долю людини. Важливо не розгубитися, правильно зорієнтуватися, знайти своє місце у величезному світі професій. Допомогти випускникам знайти своє місце в житті є однією з важливих місій викладачів Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Тож з метою професійної орієнтації у світі професій і допомоги у виборі подальшого шляху навчання 3 квітня 2024 року відбулася зустріч учнів 10 класів Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №46 з викладачами кафедри підприємництва, обліку та фінансів І.В. Шепель, С.В. Скрипник, С.В. Коваль і кафедри землеробства А.В. Шепель.

Під час цієї зустрічі доцент Шепель І.В. детально розповіла про унікальність кожної спеціальності університету і професії, що можна здобути, можливості подальшого працевлаштування. Окрему увагу приділила важливості вищої освіти у сучасному світі та економічним спеціальностям зокрема.

Доцент кафедри землеробства Шепель А.В. розповів про захоплюючі перспективи навчання на агрономічному факультеті, підкресливши важливість аграрного сектору для розвитку України, а також про те, як можна зробити своє життя і навчання в університеті цікавим та насиченим через участь у різних заходах і конкурсах.

Професор Скрипник С.В. ознайомила школярів із правилами вступу, термінами подачі документів, організацією підготовки і процедурою складання НМТ, можливостями, які надає держава здобувачам для оплати навчання за контрактом. Відзначила, що університет – це велика дружня родина, де здобувачі не тільки пізнають теоретичні і практичні аспекти різних наук, але й можуть сконструювати свою освітню діяльність за обраною професією.

Доцент Коваль С.В. поділилася корисними порадами щодо вибору найбільш доречного, затребуваного для школярів напрямку навчання, закцентувала увагу на важливості врахування власних інтересів, сильних сторін і потенційних можливостей для майбутньої кар'єри.

В теплій довірливій атмосфері проведена онлайн-екскурсія по університету і спеціальностям, що супроводжувалася відеороликами.

Зустріч вийшла дуже цікавою, повчальною і ми сподіваємося, що вона допоможе старшокласникам у виборі професій.

Ми щиро вдячні за допомогу в організації цього заходу директору ЗОШ №46 Дробітьку Антону Ігоровичу, завучу з виховної роботи Оксані Володимирівні Янік, а також керівникам 10  класів за створення сприятливого середовища для спілкування, що дозволило зробити цю подію дійсно цікавою та корисною для всіх учасників.

Автори: професор Світлана СКРИПНИК, доценти: Інеса ШЕПЕЛЬ, Світлана КОВАЛЬ, Андрій Шепель