ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Реалізація меморандуму Херсонського державного аграрно-економічного університету та Латвійського університету біологічних наук та технологій

4 квітня 2024 року відбулася чергова зустріч у рамках реалізації меморандуму про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Латвійським університетом біологічних наук та технологій. Представники обох університетів обговорили напрями співпраці та плани на майбутнє.

У зустрічі взяли участь представники Латвійського університету біологічних наук та технологій, серед яких були Даце СІЛІНЯ, професор, декан факультету сільського господарства і харчових технологій, Діна ПОПЛУГА, професор, директор Інституту економіки та фінансів, директор докторської програми "Аграрна та регіональна економіка", а також Вікторія КРІШТОПАНЕ, головний спеціаліст з організації міжнародних програм подвійних дипломів.

Херсонський державний аграрно-економічний університет представляли: Сергій ЛАВРЕНКО, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Олександр АВЕРЧЕВ, координатор зі співробітництва з Латвійським університетом, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри землеробства.

Олена КАН, начальник навчально-методичного відділу.

Наталія КИРИЧЕНКО, декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент.

Ірина БАЛАБАНОВА, декан біолого-технологічного факультету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

 Іван МРИНСЬКИЙ декан агрономічного факультету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Під час зустрічі декани факультетів та керівники підрозділів презентували освітньо-наукову діяльність своїх факультетів та висвітлили основні напрями наукових досліджень. Значна увага була приділена обговоренню питань щодо подальшої співпраці яка базується на спільних цінностях, інтересах і принципах.

Активну участь в обговорені напрямків співпраці взяли завідувачі кафедри та викладачі університету.

Координатор зі співробітництва між університетами, Олександр АВЕРЧЕВ підкреслив, що співпраця має розвиватися не лише в освітньо-науковій сфері, а й у напрямі вивчення історико-культурних традицій університетів, регіонів і країн загалом, а студенти повинні виступати ключовими фігурами у цьому процесі.

Олена КАН, акцентувала увагу на необхідності залучення студентів до програм подвійних дипломів та академічної мобільності.

Перекладач Катерина СОВАЧ та начальник НМВ Олена КАН забезпечила чудовий, професійний переклад для учасників зустрічі, за що їм велика вдячність.

Підсумовуючи результати зустрічі, Олександр АВЕРЧЕВ подякував всім учасникам зустрічі за плідну роботу, активність і пропозиції, побажав успіхів в реалізації намічених цілей.

Дякуємо колегам з Латвійського університету біологічних наук та технологій за позитивну та конструктивну зустріч. Крокуємо разом до перемоги.

04.04.2024р. Олександр АВЕРЧЕВ