ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Домедична допомога та невідкладні стани

11 квітня 2024 року відбулася зустріч здобувачів освіти та викладачів Херсонського державного аграрно-економічного університету з координатором першої допомоги товариства «Червоного хреста» у Кіровоградській області, Валерієм Пузирем

Саме цього чудового весняного дня й відбулася захоплююча зустріч під назвою «Домедична допомога та невідкладні стани», організатором якої виступила молодіжна організація «Зе!Молодіжка», обласний осередок молодіжного крила партії «Слуга Народу», та особисто її лідерка, Леся Козяк.

Учасники зустрічі, здобувачі освіти економічного й аграрного факультетів та викладачі кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій ХДАЕУ, Олійник І. В. та Базака Р. В., зібралися в аудиторії, яка була наповнена, в першу чергу, прагненням навчитися чомусь новому та корисному. Гостем заходу був Валерій Пузир, координатор першої медичної допомоги товариства «Червоного хреста» у Кіровоградській області, досвідчений фахівець, який вже має багатий досвід надання першої допомоги в найскладніших ситуаціях.

На цій зустрічі був також присутній Михайло Бєжан, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Кропивницької міської ради й очільник обласного осередка партії «Слуга Народу». Починаючи зустріч, Михайло Бєжан наголосив на особливому значенні практичних навичок з домедичної допомоги в умовах воєнного стану в Україні та висловив сподівання, що ці навички стануть не лише важливими, але й життєво необхідними для кожного громадянина в будь-якій надзвичайній ситуації.

Далі слово взяв Валерій Пузир, який розпочав свою промову з історії виникнення руху першої допомоги та її значення сьогодні. Після теоретичної частини відбулися практичні тренування на манекені. Під керівництвом Валерія Пузиря учасники семінару отримали можливість самостійно оволодіти основними прийомами надання домедичної допомоги в умовах невідкладних станів та в надзвичайних ситуацій. Серед учасників панувала атмосфера зацікавленості: кожен бажав опанувати важливі навички, які можуть врятувати життя у надзвичайних обставинах.

Присутні висловили слова подяки Валерію Пузирю за інформативну та цікаву зустріч, а також наголосили на важливості таких заходів у формуванні свідомого підходу до надання допомоги та популяризації безпекових заходів серед населення.