ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Спільна участь магістрів та НПП спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології у вебінарі

12 квітня 2024 року здобувачі другого (магістерського) рівня освіти спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології та викладачі кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії прийняли активну участь у черговому вебінарі з циклу Ukraine Series: War and Ukraine’s Rivers, Wetlands and Seas, який цього разу був присвячений наслідкам знищення Каховського водосховища та можливості відновлення Каховської греблі.

Вебінар проводився Penn State Extension (США), модератор Calvin L. Norman.

Запрошені експерти, які проводили експедиційні дослідження наслідків руйнації Каховської греблі та знищення Каховського водосховища показали стан Нижнього Дніпра одразу після катастрофи і природне його відновлення в наступні періоди. В першу чергу, це стосувалось ботанічних та зоологічних досліджень.

На жаль, судження деяких експертів виявилися поверхневими з точки зору водної інженерії та водних технологій, на що звернули увагу здобувачі вищої освіти, проявив відповідні знання та критичне мислення.

В цілому, організація та проведення вебінару була на високому рівні, де кожний учасник мав можливість висловити свої судження щодо інформації наданої експертами підтримуючи або спростовуючи її, та також задати питання представникам експертної групи.

Автори: Микола ВОЛОШИН, Дмитро ЛАДИЧУК (15.04.2024р.)