ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню пам’яток і визначних місць, International Day For Monuments And Sites

18 квітня 2024 року відбулося засідання гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню пам’яток і визначних місць.

Здобувачі ХДАЕУ дізналися, що девізом Міжнародного дня пам’яток і визначних місць постають слова «Збережемо нашу історичну батьківщину». Цей День, також відомий як День всесвітньої спадщини, встановлений у 1982 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’яток і визначних місць (ICOMOS), створеної при ЮНЕСКО.

Свято відзначається з 1984 року з метою привернути увагу громадськості до питань захисту і збереження всесвітньої культурної спадщини. Також воно дає можливість більше дізнатися про різноманіття світової спадщини і про сили, які прикладаються для його захисту і збереження.

Здобувачі мали нагоду здійснити екскурс відомими пам’ятниками та визначними місцями України, як-то Софіївський собор, Києво-Печерська Лавра, історичний центр Львова, тощо. Віртуальна подорож супроводжувалася цікавими фактами, як-то: Софія Київська є однією з небагатьох уцілілих будівель часів Київської Русі, що розташована у самому центрі столиці України. Цей собор має декілька назв: «Свята Софія Київська», «Софійський собор», «Софіївський собор», «Собор святої Софії – Премудрості Божої», «Софійський музей», «Національний заповідник Софія Київська».

Мета свята – підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

Україна – це вічність, не тільки сьогоднішня, але передусім майбутня й минула (Я. Стецько).

Автор – доцентка кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Главацька Ю.Л. (18.04.2024)