ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Організаційно-виховна робота на кафедрі публічного управління, права та гуманітарних наук – День Землі 2024

22 квітня весь світ відзначає День Землі. Це день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем. Доцентка кафедри Бойко Л.М. провела тематичний інтерактивний захід «День Землі – 2024» зі здобувачами першого курсу економічного факультету.

Для того, щоб ми могли жити щасливо, наше місце існування має бути впорядковане. Кожна людина повинна піклуватися про природу та берегти її.

Сьогодні природа подає нам сигнал про допомогу.

У повітрі –  шкідливі речовини з викидів промислових підприємств, транспорту, дим від спалювання сміття. Вирішення: на заводах і фабриках треба встановлювати очисні фільтри; не спалювати опале листя, а прикопувати його, користуватися екологічно чистим транспортом.

Вода потерпає від забруднення побутовими відходами, шкідливими речовинами, нафтою та великою кількістю сміття. Потрібно фільтрувати відпрацьовану воду на підприємствах, не засмічувати береги водойм, розчищати джерела та ставки, прибирати за собою після відпочинку біля води.

На початку заходу студентам були надані питання квесту, наприкінці вони поділилися своїми відповідями та звірили їх із запропонованими.

Отже, в цей день кожен має задуматися, що він особисто може зробити для природи, як стати її справжнім другом і захисником.

Автор – Л.Бойко (22.04.2024)