ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості виробництва чеського пива»

На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім. академіка В.Г. Пелиха відбулось чергове засідання гуртка «Технолог» на якому розглядалось питання особливостей виробництва чеського пива. Здобувач вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології Анастасія Гусар підготувала значний об’єм матеріалу на основі даних, зібраних безпосередньо в одному із міст, що займається пивоварінням з 1898 року і входить у топ-10 виробників та постачальників хмільного напою в Чехії.

Анастасія зацікавила своєю розповіддю про історію пивоваріння в Чехії, розглянула найпопулярніші марки напою, їх особливості та відмінності. Дискусія з керівниками гуртка велась також про особливості застосування сировини для виробництва напою, окремих технологічних процесів та, зокрема, про традиції споживання пива місцевим населенням.

Також у ході доповіді було продемонстровано сучасні фото діючої більше 120 років броварні у місті Острава. Протягом більшої частини своєї історії пиво продавалося лише на околицях Острави та Моравсько-Сілезького регіону. У 2016 році броварня відкрила свій перший ресторан під назвою Ostravarna та виступила з ініціативою з продажу пива в інших частинах Чеської Республіки.

Підсумовуючи засідання, учасники зібрання підкреслили важливість удосконалення технологій вітчизняного виробництва та перспективи подальших досліджень у виборі основної сировини та додаткових інгредієнтів. Особливу увагу звернули на те, що споживання алкоголю безпосередньо шкодить здоров’ю!

Дякуємо Анастасії за проведену аналітичну  роботу та за активну участь у роботі нашого гуртка.

Автори: керівники гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА