ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Здобувачі ХДАЕУ чемпіони змагань з волейболу!

Не знижується темп спортивної роботи здобувачів вищої\ освіти Херсонського державного аграрно-економічного університету. Після успішного виступу на обласних змаганнях зі спортивного орієнтування та чирлідінгу, в університеті був проведений перший етап онлайн-змагань з волейболу в межах І туру обласних змагань за програмою Спортивних ігор серед закладів вищої освіти в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України. Під час цих змагань, здобувачі продемонстрували свої вміння в виконанні передач м'яча двома руками зверху, прийому м'яча двома руками знизу та проявили значні теоретичні знання з волейболу. Змагання проводились серед юнаків так і серед дівчат!

За результатами цих змагань, в яких прийняло участь 35 хлопців та 22 дівчини викладачі фізичного виховання сформували збірну команду університету, яка представила заклад на обласних змаганнях серед всіх ЗВО області. Фінальні змагання проходили в ІІІ тури: І тур – теоретична частина модуля «Волейбол» за навчальною програмою; ІІ тур – техніка гри в волейбол: передача м’яча зверху; ІІІ тур – техніка гри в волейбол: передача м’яча знизу. Також визначались переможці загальнокомандних змагань, переможці в особистих змаганнях та переможці в певних номінаціях!

Приємно відзначити, що за підсумками змагань з волейболу: в особистій першості юнаків та за теоретичними знаннями з волейболу І місце посів представник економічного факультету Козлов Дмитро, ІІ місце зайняв Хохлов Богдан з аграрного факультету; за теоретичним тестування також І місце виборов Дмитро Козлов; за вправою передачі м'яча двома руками зверху ІІ місце виборов Дмитро Козлов з результатом - 87 передач, ІІІ місце зайняв Хохлов Богдан, з результатом - 86 передач; за вправою прийом м'яча двома руками знизу знову не було рівних Дмитру Козлову - І місце, з результатом - 72 прийоми, ІІ місце дісталось Роману Котовському факультету архітектури та будівництва, з результатом - 70 прийомів, а ІІІ місце виборов - Сидоренко Андрій з біолого-технологічного факультету, результатом - 68 прийомів.

У дівчат взагалі всі призові місця вибороли представниці Херсонського державного аграрно-економічного університету! В особистих змаганнях: І місце - Сальгаб Карина (економічний факультет), ІІ місце - Попова Євгенія (факультет архітектури та будівництва), ІІІ місце - Бабенко Валентина (агрономічний факультет). В теоретичних змаганнях з волейболу: І місце - Сальгаб Карина, ІІ місце розподілили між собою Жабченко Софія (факультет архітектури та будівництва) та Попова Євгенія, ІІІ місце - Бабенко Валентина. В передачах двома руками зверху І місце - Попова Євгенія, ІІ місце - Бабенко Валентина, ІІІ місце - Сальгаб Карина. В прийомі м'яча двома руками знизу І місце - Сальгаб Карина, ІІ місце - Попова Євгенія, ІІІ місце - Бабенко Валентина.

Природно що з такими результатами І місце в загальнокомандному заліку, як чоловіча так і жіноча збірні команди ХДАЕУ посіли перші місця.

Вітаємо наших здобувачів та їх викладачів Євгенія Стрикаленко, Артема Гараєва, Юлію Барановську, Юрія Кана та Олега Шалара з гарним результатом і бажаємо так же гарно виступити в змаганнях з футболу та баскетболу, які стартують найближчим часом та гідно представити Херсонський державний аграрно-економічний університет!

Автори: доценти Євгеній Стрикаленко, Юрій Кан, Олег Шалар, викладачі Юлія Барановська, Артем Гараєв.