ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Викладачі кафедри харчових технологій знайомляться з інноваціями на WorldFood Ukraine

28 жовтня 2025 року викладачі кафедри харчових технологій ХДАЕУ — к.т.н., доц. Дзюндзя О.В. та к.т.н., доц. Резвих Н.І. — відвідали найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine, що відбулася у Києві.

WorldFood Ukraine — це унікальний майданчик для зустрічі виробників, постачальників і представників торговельних мереж. Цього року понад 300 експонентів презентували нові продукти, технології та рішення для розвитку українського ринку продуктів харчування.

У межах програми виставки викладачі відвідали семінар «Сенсорний аналіз продукції: як побудувати ефективну систему на ефективному виробництві», який провів Макаренко О., к.х.н., доцент кафедри харчової хімії НУХТ, провідний викладач «Лабораторії якості». Під час семінару учасники дізналися, як обирати дегустаторів, створювати продуктову панель, налаштовувати оцінку якості за державними стандартами та підвищувати конкурентоспроможність виробництва без зайвих витрат.

Під час заходу вони ознайомилися із сучасними тенденціями розвитку харчової промисловості, новими технологіями виробництва та інноваційними продуктами, представленими українськими й міжнародними компаніями.

Під час виставки представники ХДАЕУ ознайомилися з продукцією таких виробників-учасників, як: DAMA Wine (вина без консервантів), AQUA Миргород ТОВ (мінеральні води DETOX), Best Snack’s ТМ (м’ясні снеки), C&C SeaFood (морепродукти), The Banka ТМ (овочева консервація), Агро Свалява ФГ (печериці мариновані, варені різані, огірки мариновані ТМ «Щедрий фермер»), Аккаржа Плюс, ТОВ (майонези, кетчупи, соуси, томатна паста), Ярка ТМ (макаронні вироби), Ярофрут ТОВ (заморожені ягоди, фрукти та овочі).

Викладачі мали змогу відвідати тематичні розділи виставки, зокрема:

-    продукти: сухофрукти, сушені овочі, заморожені продукти, кондитерські вироби, консерви, крупи, макаронні вироби, мед, молочна продукція, м’ясо, риба, рослинні олії, соуси, спеції, хлібобулочні вироби тощо.

-    напої: алкогольні та безалкогольні, мінеральна вода, соки, кава, чай, сиропи, фруктово-ягідні пюре.

-    продукти з особливими характеристиками: органічні, дитяче харчування, корми для тварин.

-    інше: пакування, POS-матеріали, одноразовий посуд, обладнання для ритейлу, холодильні системи тощо.

Така участь сприяє підвищенню професійного рівня викладачів і вдосконаленню освітнього процесу кафедри.

Матеріал підготувала: к.т.н., доц. Резвих Н.І.