Формування здорових харчових звичок і гармонійне поєднання турботи про здоров’я людини та природу.
20 листопада 2025 року о 18:00 відбувся науковий семінар, присвячений питанням здорового харчування молоді.

Співорганізатором події став Херсонський державний аграрно-економічний університет, організаційну діяльність очолила професор кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук, д.е.н., професор, д-р габ. Аліна Якимчук. Її участь надала заходу особливої ваги та високого наукового рівня.

До проведення семінару долучилися Вища школа інформаційних технологій і управління в Жешуві та наукове коло Green Economics у партнерстві з Херсонським державним аграрно-економічним університетом. Серед почесних гостей заходу були д-р Оксана Бутрим – керівник Центру з питань зміни клімату та сталого екологічного управління, член міжнародної групи експертів при Секретаріаті РКЗК ООН (UNFCCC); д-р Тетяна Нестеренко – PhD, професор Академії Сілезії (Польща), доцент Бердянського державного педагогічного університету (Україна).

Семінар був спрямований на популяризацію здорових харчових звичок серед здобувачів і викладачів ХДАЕУ та розвиток екологічної свідомості. Учасники цього онлайн-заходу дізналися, як свідомо обирати продукти харчування про те, як замінити фастфуд на корисні альтернативи, як використовувати дикорослі рослини в щоденному раціоні та про багато інших важливих та цікавих ініціатив, які варто впроваджувати задля збереження і зміцнення зоров’я.

Організатори заходу також запропонували багато цікавих і смачних рецептів, що допоможуть підтримувати гарне самопочуття та насолоджуватися гармонією з природою. Семінар відвідали і студенти і співробітники ХДАЕУ з Херсонщини та Кіровоградщини та інших областей, для яких важливо підтримувати здоровий спосіб життя, жити екологічно та обирати їжу свідомо й відповідально.

Висловлюємо вдячність ініціаторам та організаторам заходу, який набуває особливої актуальності під час війни, коли здоров’я українців піддається значним випробуванням через підвищену стресогенність щоденної реальності. Сподіваємося, семінар надихнув його учасників переглянути свої харчові звички, більше дбати про себе й підтримувати природоорієнтований підхід до життя.
Автор: кафедра публічного управління, права та гуманітарних наук







