Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Якість ягід ремонтантних сортів суниці садової залежно від садивного матеріалу»
Ягоди суниці садової споживають у свіжому вигляді понад 80% від валового збору врожаю світового ринку. Обробка, упакування, транспортування та зберігання ягід мають мають критичне значення. Рентабельність же виробництва залежить, насамперед, від урожайності ягід, на яку, перш за все, впливає сорт. Тому сорт та технологія вирощування являються найважливішими засобами збільшення валового збору ягід суниці садової.
На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха відбулось засідання наукового гуртка «Технолог» на відповідну тему. У засіданні прийняли участь здобувач
і вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей Агрономія, Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, Харчові технології та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності Агрономія.

Здобувач вищої освіти Анна Бугаєнко обґрунтувала питання розробки й упровадження у сільськогосподарське виробництво удосконалених елементів технології вирощування суниці садової при краплинному зрошенні на Півдні України, зокрема, визначення найкращого садивного матеріалу та найбільш продуктивних сортів для подовження періоду плодоношення, а, відповідно, і збільшення валового збору ягід в літньо-осінній період.

Доповідачка зазначила мету цієї наукової роботи, яка полягала у тому, щоб підібрати високоврожайні сорти суниці садової та якісний садивний матеріал для отримання врожаю в літньо-осінній період при промисловому вирощуванні культури на зрошенні, визначити урожайність та якість сучасних ремонтантних сортів суниці.

Керівник студентського наукового гуртка, доцент Каращук Г.В. зазначив важливість використання високоякісного садивного матеріалу у сучасних технологіях вирощування ягідних культур.

Учасників засідання зацікавила також інформація щодо правильної методики висаджування садивного матеріалу.

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи при вивченні даного питання та інших актуальних тем в сільськогосподарській, харчовій та переробній галузях промисловості.
Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК







