ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підсумки on-line конкурсу кафедри харчових технологій «Смачна майстерня Святого Миколая»

Протягом листопада кафедрою харчових технологій Херсонського державного аграрно-економічного університету було проведено конкурс «Смачна майстерня Святого Миколая» серед учнів закладів загальної середньої освіти.

У конкурсі взяли участь учні шкіл м. Херсона, Херсонської області, м. Кропивницький та інших областей України (зокрема Херсонська гімназія №1 Херсонської міської ради, КЗ "Ліцей "Науковий" Кропивницької міської ради, Херсонський ліцей №57 Херсонської міської ради, Херсонський ліцей №1 Херсонської міської ради, Херсонська загальноосвітня школа l-lll ст. №47 Херсонської міської ради  та інші).

Метою конкурсу - розвиток творчих кулінарних здібностей учнів, популяризація традицій Святого Миколая, стимулювання фантазії та креативності. Учасники мали приготувати власне печиво у формі Святого Миколая, зірочки, янгола, чобітка чи іншої святкової фігури та прикрасити його за допомогою глазурі, мастики або кондитерських присипок. Крім того, учасники надсилали листи із власними бажаннями, що створювало святкову атмосферу та дарувало позитивні емоції.

Прийом конкурсних фото авторських смаколиків тривав до 1 грудня 2025 року.

За результатами конкурсу «Смачна майстерня Святого Миколая», відповідно до рішення журі, призові місця отримали:

  •      перше місце здобула робота Давидової Анни Ігорівни, учениці 10 класу КЗ "Ліцей "Науковий" Кропивницької міської ради". Її авторське печиво вирізнялося серед інших складністю виконання, точністю та акуратністю, оригінальністю ідеї, гармонійною симетрією та пропорціями, а також вдалим використанням кольорів.
  •      друге місце здобула робота Лянсберг Єви Миколаївни , учениці 8-В класу Херсонського ліцею №1 Херсонської міської ради.
  •      третє місце отримали роботи: Гінкула Ігоря Олександровича, учня 3–Б класу та Самойленко Марії Ігорівни, учениці 9-А класу Херсонського ліцею №1 Херсонської міської ради.

Усі інші учасники конкурсу отримали сертифікати за участь. Також було відзначено вчителів, які допомагали та підтримували своїх учнів.

Конкурс дав змогу кожному учаснику зануритися у пізнавальний світ кулінарних традицій, проявити свою креативність і отримати безліч позитивних емоцій.

 

Матеріал підготувала: к.т.н., доц. Резвих Н.І.