ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Герой Завалко Олександр Іванович

 Олександр Іванович у 1997 році успішно закінчив ХДАУ і став інженером-будівельником. Працював на будівельних об’єктах Херсонщини. Будівельник – це, можливо, сама мирна професія, яка направлена на розбудову мирного життя народу, одна з найбільш необхідних професій. Але коли прийшов час захищати батьківщину, Олександр Іванович серед кращих синів України, став на її захист.

Олександр Іванович був призваний на військову службу за мобілізацією у серпні 2014 року, з 29 жовтня безпосередньо приймав участь у антитерористичній операції у населених пунктах Гірське, Городище, Первомайськ Луганської області, м. Дзержинськ Донецької області. Старший сержант, командир відділення зенітного артилерійського взводу Завалко Олександр Іванович героїчно загинув 21 травня 2015 року, виконуючи бойове завдання по збереженню територіальної цілісності та незалежності України під час вогневого зіткнення з противником та обстрілу з важкої артилерії взводного опорного пункту 0317 поблизу м. Горлівка Донецької області.

Він віддав своє життя за Україну, за народ, за нас!

Людина вмирає не тоді, коли перестає битися її серце, а тоді, коли про неї забувають ті, хто завдячують їй своїм мирним життям.

Завалко Олександр Іванович, наш випускник, залишиться в нашій пам’яті героєм. А герої не вмирають!

21 жовтня 2015 року в університеті відкрита меморіальна дошка Завалко Олександру Івановичу. Світла пам'ять герою!