ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїздне заняття з дисципліни Інформаційно-консультативне забезпечення АПК

 14 вересня 2016 року студенти агрономічного, біолого-технологічного та економічного факультетів у рамках співпраці Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки з ТОВ «Райз-Південь» разом з доктором с.-г. наук, професором Аверчевим О.В. та директором Південного регіонального управління Агрохолдінгу Ukrlandfarming PLC Осіннім О.А. відвідали селище Східне м. Херсон.

Метою поїздки - ознайомлення студентів з однією із найбільших агропромислових компаній України AVANGARDCO IPL, що спеціалізується на виробництві яєць і сухих яєчних продуктів. Компанія займає 35% промислового ринку яєць і 80% ринку cухих яєчних продуктів України. Поголів'я курей-несучок AVANGARDCO IPL є одним з найбільших у світі.

AVANGARDCO IPL є найбільшим експортером яєць і сухих яєчних продуктів з України. Компанія реалізує свою продукцію до 42 країн світу, в основному на Близький Схід, країни Африки, Азії, СНД та ЄС. На внутрішньому ринку, Компанія продає продукцію оптовим покупцям, в мережі супермаркетів і роздрібні магазини по всій Україні.

Виробничі потужності AVANGARDCO IPL є одними з найбільш технологічно розвинених об'єктів на території України. Вертикальна інтеграція і сучасні технології забезпечують високу ефективність виробництва, строгий контроль за якістю продукції і знижують виробничі витрати.

До складу AVANGARDCO IPL входять дев'ятнадцять птахофабрик загальною потужністю 30,1 млн. курей-несучок. Птахофабрики обслуговують три інкубатори, десять зон з підрощування молодняка, шість комбікормових заводів, склади тривалого зберігання яєць. У 2014 році Компанія виробила 6,3 млрд. яєць. У 2015 році Компанія виробила 3,4 млрд. яєць. 

У 2013 році Компанія завершила будівництво птахокомплексів з виробництва яєць повного циклу потужністю 11,2 млн. курей-несучок. Птахокомплекс "Авіс" у Хмельницькій області має річну виробничу потужність 1,616 млрд. яєць і птахокомплекс "Чорнобаївське" в Херсонській області - 1,865 млрд. яєць.

Підчас поїздки студенти біолого-технологічного факультету мали змогу познайомитися з новими технологіями утримання та годівлі курей, дізнатися про тенденції розвитку птахівництва на Херсонщині.

Майбутні агрономи обговорили питання використання продукції життєдіяльності птиці. Компанія вирішує це питання шляхом переробки твердих відходів на альтернативну енергію, що дає можливість частково забезпечити електроенергією власне виробництво.

Студенти економічного факультету звернули свою увагу на економічну ефективність виробництва яєць, реалізацію продукції та продуктивність курей.

Всі учасники заходу отримали задоволення від почутого та побаченого. До того ж керівник Компанії Осінній О.А. запросив на стажування студентів, наголосив на можливості вивчення передових технологій в рослинництві та птахівництві. Олег Анатолійович відмітив, що кращі студенти мають можливість працевлаштування в AVANGARDCO IPL, а також в підприємствах агропроекту.

Хочеться ще раз наголосити на важливості практичних занять на виробництві для студентів. Це сучасний інноваційний метод навчання, ефект повного занурення в тематику та проблематику вивченого матеріалу. Лише так можна досягти чіткого усвідомлення того, що вивчається, своєрідного наочного взаємозв’язку між освітою та майбутньою професією. Всі учасники щиро вдячні за допомогу в організації цієї екскурсії представникам Компанії  AVANGARDCO IPL.

ФОТОЗВІТ: