ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Співпраця з Поморською академією (Польща)

З 22 по 26 травня 2017 року відбувся з’їзд координаторів українських вишів в Поморській академії. Координатор співпраці Шахман І.О. від імені ректора ХДАУ Кирилова Ю.Є. та декана ФРГП Бойка П.М. передала привітання польським колегам з ювілеєм, подяку за плідну співпрацю та теплий прийом наших студентів.

  

За програмою з’їзду відбулися зустрічі з ректором та проректорами Поморської академії в Слупську, з директорами та професорами інститутів біології, природокористування, географії, фізики, математики, безпеки життєдіяльності. Були проведені екскурсії академією (бібліотека, лабораторії), семінари з питань семестрового обміну та подвійного диплому (загальна дискусія, обмін досвідом, аналіз проблем) екскурсії в Слупську, Усткі та в Словінському національному парку.

Активна участь Херсонського державного аграрного університету в сприянні академічної мобільності у сфері освіти надає можливість нашим студентам випробувати себе в іншій системі організації навчального процесу, отримати диплом зарубіжного університету, додаткові знання в суміжних галузях, удосконалити рівень володіння іноземними мовами, розвинути міжнародний освітній і культурний обмін.

  

Студенти нашого університету мають додаткову можливість отримати якісну європейську освіту за спеціальністю “Екологія”, розширити свої знання у всіх областях європейської культури, відчути себе повноцінним громадянином Європи.

 

В результаті зустрічі була отримана попередня домовленість про формування угод щодо подвійних дипломів ОР “Магістр” для спеціальності “Екологія” і семестрового обміну для економічного факультету ОР “Бакалавр” спеціальність “Менеджмент” (Управління персоналом).

Колектив Поморської академії в особі ректора Збігнєва Осадовського передавав велику подяку колективу ХДАУ і виражав сподівання на подальшу міжнародну співпрацю між нашими навчальними закладами, яка відкриває широкі перспективи для розвитку українсько-польських відносин двох дружніх європейських країн України та Польщі.

 

 Автор статті заступник декана ФРГП Шахман І.О.